Страница 1 от 1

Винен кебап

Публикувано: ср фев 04, 2009 6:26 pm
от mariq80
Кажете ми как се прави винен кебап.Благодаря.

Публикувано: ср фев 04, 2009 11:38 pm
от BABY
Мария пишеш в търсачката на сайта ВИНЕН КЕБАП и ще ти покаже рецептата :D :thumup: .
Между другото е страхотно ястия.Нашето семейство много го обича.

Публикувано: чет фев 05, 2009 10:10 am
от mariq80
Благодаря много за отговора

Публикувано: чет фев 05, 2009 11:16 am
от reni55
1 кг. св.месо се измивз,подсушава и нарязва на дребно.Изпържва се в 5-6 с.л. олио заедно с 5-6-10 глави лукнарязан на ситни и 1-2 моркова нарязани на кубчетаи сол на вкус.Когато лукът омекне се прибавят 1-2 с.л. дом.пюре.или настъргани 5-6 домата,1 ч.л. червен пипер.Залива се с вода + 1 ч.ч. вино и десетина зърна черен пипер.Когато заври се намалява и се оставя на тих огън до готовност.Слагат се 1-2 дафинови листа и магданоз.
Ако има нужда сосчето може да се сгъсти с 1 с.л. брашно,размита с вода.
За основа може да се ползва картофено пюре или сварен ориз.