tarsia roscon de reyes
-
- чирак с черпак
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед яну 25, 2009 3:37 pm
tarsia roscon de reyes
molia vi
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Roscon de Reyes, Кралският венец,
е традиционалното печиво за 6 Януари, според католическият календар денят, в който тримата крале (Каспар, Мелхиор и Балтазар) са посетили новороденият Исуус и са му се поклонили.
В Испания бива печен само за този празник.
На френски Galette de Rois, на английски Kings Cake, на немски Königskranz.
Рецептата:
400г брашно
1 пакетче суха мая
100г захар
100г масло
250мл мляко
вода от портокалови цветчета
настъргана лимонова кора
кандирани плодове за украса
и естествено Изненадата, наричана също Залог
Маята се смесва с брашното, добавят се всички други съставки и се меси до еднородно тесто. Оставя се да престои 1 час, след което отново се меси и отново престоява 1 час.
Прибавят се захаросаните продове (по желание). Оформя се венец, един вид голям геврек, скрива се Залога.
Пече се на 150 градуса 15 до 20 минути.
Като се изключи символиката, венеца има вкус точно като поръсените със захар сладки гевреци.
Успех, Ели!
Поздрави
Ралица
Ах, Ели, аз не съм го правила никога, така че незнам, дали рецептата е супер. Тук се купува готов, като честно казано....ами... за мен не е нещо особено. Но успех!
е традиционалното печиво за 6 Януари, според католическият календар денят, в който тримата крале (Каспар, Мелхиор и Балтазар) са посетили новороденият Исуус и са му се поклонили.
В Испания бива печен само за този празник.
На френски Galette de Rois, на английски Kings Cake, на немски Königskranz.
Рецептата:
400г брашно
1 пакетче суха мая
100г захар
100г масло
250мл мляко
вода от портокалови цветчета
настъргана лимонова кора
кандирани плодове за украса
и естествено Изненадата, наричана също Залог
Маята се смесва с брашното, добавят се всички други съставки и се меси до еднородно тесто. Оставя се да престои 1 час, след което отново се меси и отново престоява 1 час.
Прибавят се захаросаните продове (по желание). Оформя се венец, един вид голям геврек, скрива се Залога.
Пече се на 150 градуса 15 до 20 минути.
Като се изключи символиката, венеца има вкус точно като поръсените със захар сладки гевреци.
Успех, Ели!
Поздрави
Ралица
Ах, Ели, аз не съм го правила никога, така че незнам, дали рецептата е супер. Тук се купува готов, като честно казано....ами... за мен не е нещо особено. Но успех!
Последна промяна от Aliana на пет яну 30, 2009 10:46 pm, променено общо 2 пъти.
www.facebook.com/artandhobby
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
тук линка с рецептата и снимка:
http://heureka.kulando.de/post/2009/01/ ... us-spanien
Още варианти за оформяне:
http://estramonio.files.wordpress.com/2 ... nreyes.jpg
http://almacen.navidaddigital.com/pic/v ... +Reyes.jpg
http://www.bandolerocatering.com/images/roscon_1.jpg
http://heureka.kulando.de/post/2009/01/ ... us-spanien
Още варианти за оформяне:
http://estramonio.files.wordpress.com/2 ... nreyes.jpg
http://almacen.navidaddigital.com/pic/v ... +Reyes.jpg
http://www.bandolerocatering.com/images/roscon_1.jpg
www.facebook.com/artandhobby