Пиле фрикасе

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
zlare
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 70
Регистриран на: пон апр 07, 2008 2:43 am
:: 45 рецепти от zlare
:: 135 снимки от zlare

Пиле фрикасе

Мнение от zlare » съб дек 06, 2008 7:36 pm

Да ви кажа честно имам чувството,че никога няма да мога да направя това ястие .......дайте съвети....


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » съб дек 06, 2008 8:41 pm

Това е лесно и бързо ястие,ако ти е сварено пилето.
За да не ти стане на бучки брашното,не трябва да е горещо,а топло.Разреждаш с хладък бульон.
Едно време си запичах брашно в тава и си го държах в буркан за такива рецепти.Нали на малките деца се прави каша от препечено брашно......Вкусът с препеченото брашно е по-хубав.

zlare
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 70
Регистриран на: пон апр 07, 2008 2:43 am
:: 45 рецепти от zlare
:: 135 снимки от zlare

Мнение от zlare » съб дек 06, 2008 9:12 pm

Благодаря ти ...решила съм да пробвам...и ще видим какво ще се получи..но имам чувството,че не мога да се справя...но ще пробвам

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнение от sve_georgieva » пон дек 08, 2008 5:24 pm

zlare, какво направи с фрикасето? Я пиши!


zlare
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 70
Регистриран на: пон апр 07, 2008 2:43 am
:: 45 рецепти от zlare
:: 135 снимки от zlare

Мнение от zlare » пон дек 08, 2008 10:15 pm

Още не съм го направила това пиле фрикасе...честно да ви кажа малко ме е страх....но ще пробвам и ще го направя....и ще пиша..

mitachi
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 36
Регистриран на: нед дек 23, 2007 1:24 pm
:: 5 рецепти от mitachi
:: 13 снимки от mitachi
Местоположение: Дупница

Мнение от mitachi » съб дек 13, 2008 7:26 pm

Аз запържвам брашното в масло до златисто. С непрекъснато бъркане, наливам по малко бульон от свареното пилешко. Да стане гъсто като боза. Задължително според мен за това ястие е поставянето на нарязани ситно няколко скалидки чесън. След това поставям пилешкото месо, и оставям да поври с него. Прибавям едно разбито яйце, така че да се пресече и стане на парцали. Поръсване с лимонов сок при сервиране.


Отговори