здравеите търся едно ястие
- kofala
- началник печка
- Мнения: 8
- Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
- :: 3 рецепти от kofala
здравеите търся едно ястие
здравейте търся една рецепта но не знам как се казва ястието ще ви напиша какво съдържа като продукти и ако някои може да ми помогне много ще съм му благодарна в ястието имаше варени картофки,бекон,кисело зеле,наденички и друго не си спомням благодаря предварително
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
- kofala
- началник печка
- Мнения: 8
- Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
- :: 3 рецепти от kofala
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 16
- Регистриран на: вт сеп 16, 2008 8:31 pm
Здравейте, това е типично папкане през зимата в Германия.
Тук продават киселото зеле накълцано на ситно, аз го изстисквам слагам му червен и малко черен пипер и малко олио и го оставям да се поготви малко, но гледай да не загори.
Надениците и бекона (можеш да прибавиш и пържолки, но да са вратни, задължително мазни, че зелето поема: или кренвирши, най добре е всичко да сложиш за повече хора става супер) се запържват добре докато станат златисти. Картофите се сваряват отделно и се режат само на 2 или четвъртинки.
Най-вкусно е ако имаш дървено плато - слагаш зелето на купчина в средата и различните меса под ред едно до друго се подреждат наоколо заедно с картофите (тях можеш да ги сервираш отделно в съд, но така се запазват по-топлички). Вкусно е със горчица. Става за бира но и за червено винце. С бяло не върви.
P.С. Гледай наденицата да не е сурова, тя има по-друг вкус и не хармонира така добре със зелето.
Надявам се да съм помогнала.
====================
Мнението е редактирано.
Последно предупреждение: Пиши на кирилица.
Тук продават киселото зеле накълцано на ситно, аз го изстисквам слагам му червен и малко черен пипер и малко олио и го оставям да се поготви малко, но гледай да не загори.
Надениците и бекона (можеш да прибавиш и пържолки, но да са вратни, задължително мазни, че зелето поема: или кренвирши, най добре е всичко да сложиш за повече хора става супер) се запържват добре докато станат златисти. Картофите се сваряват отделно и се режат само на 2 или четвъртинки.
Най-вкусно е ако имаш дървено плато - слагаш зелето на купчина в средата и различните меса под ред едно до друго се подреждат наоколо заедно с картофите (тях можеш да ги сервираш отделно в съд, но така се запазват по-топлички). Вкусно е със горчица. Става за бира но и за червено винце. С бяло не върви.
P.С. Гледай наденицата да не е сурова, тя има по-друг вкус и не хармонира така добре със зелето.
Надявам се да съм помогнала.
====================
Мнението е редактирано.
Последно предупреждение: Пиши на кирилица.
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- kofala
- началник печка
- Мнения: 8
- Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
- :: 3 рецепти от kofala
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 16
- Регистриран на: вт сеп 16, 2008 8:31 pm
дано да ви хареса, писете ми ако искате: irina.kostadinova@hotmail.com
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 16
- Регистриран на: вт сеп 16, 2008 8:31 pm
Streusel Kuchen
СЪСТАВ
3 / 4 чаша бяла захар
1 / 4 чаша скъсяване
1 яйце, пребит
1 / 2 чаша мляко
1 1 / 2 чаши брашно, всички предназначение
1 / 2 ч.л. сол
2 лъжички бакпулвер
1 / 2 чаша кафява захар, опаковани
2 лъжичка канела на прах
2 с.л. брашно, всички предназначение
2 с.л. масло
1 / 2 чаша нарязани пека адки
фурната до 350 градуса F (175 градуса С). Мазнините един часа 9x12 инча Пан.
Разбърква се заедно захарта, съкращаване, яйца, мляко, брашно, сол и бакпулвер.
Подгответе streusel чрез смесване заедно кафява захар, канела, брашно, масло и pecans.
Разтвори торта сместа в тава и разпространението streusel сместа отгоре. Завъртете съставки заедно.
Добавете остатъка от streusel (тестото) над отгоре и печем за 20 до 25 минути.
СЪСТАВ
3 / 4 чаша бяла захар
1 / 4 чаша скъсяване
1 яйце, пребит
1 / 2 чаша мляко
1 1 / 2 чаши брашно, всички предназначение
1 / 2 ч.л. сол
2 лъжички бакпулвер
1 / 2 чаша кафява захар, опаковани
2 лъжичка канела на прах
2 с.л. брашно, всички предназначение
2 с.л. масло
1 / 2 чаша нарязани пека адки
фурната до 350 градуса F (175 градуса С). Мазнините един часа 9x12 инча Пан.
Разбърква се заедно захарта, съкращаване, яйца, мляко, брашно, сол и бакпулвер.
Подгответе streusel чрез смесване заедно кафява захар, канела, брашно, масло и pecans.
Разтвори торта сместа в тава и разпространението streusel сместа отгоре. Завъртете съставки заедно.
Добавете остатъка от streusel (тестото) над отгоре и печем за 20 до 25 минути.
- vg
- Администратор
- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
Това мнение го оставяме, защото ако имаше състезание "Най-безмислено изказване" щеше да го спечели.
За всички, които се чудят какво е това и защо не го разбират - това е поредното доказателство, че използваеми програми за автоматичен превод от какъвто и да е език (в случая английски или немски) към български няма.
За всички, които се чудят какво е това и защо не го разбират - това е поредното доказателство, че използваеми програми за автоматичен превод от какъвто и да е език (в случая английски или немски) към български няма.
Екипът на "Веселият Готвач"
- kofala
- началник печка
- Мнения: 8
- Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
- :: 3 рецепти от kofala