Страница 1 от 1

Течен шоколад с кондензирано мляко

Публикувано: вт ное 09, 2021 3:39 pm
от Iliana-1983
Здравейте. Моля за идея за домашен течен шоколад с подсладено кондензирано мляко, масло и какао. Общо взето това са и съставките за бонбони Бригадейро от сайта, които съм правила и се получиха. Но въпросът ми е за една консерва кондензирано мляко от 397гр колко масло и какао ще трябват, загряват ли се, изобщо каква е процедурата?

Re: Течен шоколад с кондензирано мляко

Публикувано: вт ное 09, 2021 11:25 pm
от Slavina
200 гр. смлени лешници
75 гр. млечен шоколад
2 препълнени супени лъжици какао на прах
300 гр. сладко кондензирано мляко
Лешниците можеш да пропуснеш, но ако слагаш трябва да ги смелиш на ситно. Всичко се слага в тенджера и се загрява. Вари се при постоянно бъркане 10-15 мин. След като се отдръпне от огъня се разбива добре с миксер.

Ако искаш да използваш рецептата като за бонбони Бригадейро смесваш всички продукти, пак вариш около 10-15 мин. и разбиваш с миксер. Ако ти се вижда много гъста сместа при загряването добави малко мляко, ако ти е рядка, вари малко повече .

Re: Течен шоколад с кондензирано мляко

Публикувано: ср ное 10, 2021 10:29 am
от Iliana-1983
Много благодаря :)

Re: Течен шоколад с кондензирано мляко

Публикувано: ср ное 10, 2021 11:41 am
от Slavina
Няма за какво, ще се радвам ако съм помогнала. Тъй като не съм правила течен шоколад с кондензирано мляко (имам само рецепта) можеш да напишеш рецепта, така ще е полезна и за други.