Страница 1 от 1

Малки домашни тайни

Публикувано: ср юни 16, 2021 6:44 pm
от Slavina
Все се каня да напиша и все отлагам за някои полезни съвета на които попадам и след това пробвам. Може да са полезни и на вас.

1. Последното което видях как да се белят лесно сварени яйца. Във водата която варите яйцата сложете 1 ч.л. сода бикарбонат. След като се охладят чукнете яйцето отстрани, разтъркайте на масата напред и назад и обелете. Веднага изпробвах и наистина има ефект.

2. В случай, че ви липсва омекотител можете да сложите на негово място 1пак. лимонтузу (лимонена киселина). Аз дори слагам в преградата за прахове.

3. За да обеля лесно чесън върху скилидката слагам нож, натискам леко с длан и обелвам.

4. Когато използвам лимон за сок кората я слагам в съдомиялната за аромат.

5. Не изхвърляйте кората на ананас. Залейте с вода и сварете. Сред предимствата на кората е способността да се бори с чревните паразити, задържането на вода, запек и възпаление. Това означава да помогнем на тялото ни да се отърве от излишните течности и отпадъци.

За момента се сещам за тези, но се подсещам когато започна да правя нещо. Не пречи и вие да споделите някои.

Re: Малки домашни тайни

Публикувано: чет дек 02, 2021 12:30 pm
от Slavina
Дали зехтина който купуваме е качествен?
Един от начините да го разберем е като поставим бутилката в хладилник за 10-12 часа. В случай, че на дъното са се образували замръзнали бели кристали означава, че зехтина е качествен.
Добър зехтин не трябва да горчи.
Зехтин Върджин трябва да има лека лютива нотка.
Имах такъв проблем със зехтин закупен тук който се предлага от българска фирма като испански. Първо горчеше, поставих го в камерата, но нямаше дори един бял кристал.
Много често такъв зехтин е смесен с остатъчно наречено "лампо", но е опасно за здравето.

Re: Малки домашни тайни

Публикувано: пет дек 03, 2021 2:29 pm
от zlare
Slavina, аз вече се отдавна се отказах от зехтина. Уж гледам най- скъпия,най- качествения и пак не ми допада вкуса. От Гърция ми носиха...пу...горчи. И затова си минах на шарлан. Е дам 18- 20лв.,понякога и повече,за бутилка зехтин и нищо. Сега си използвам шарлан и няма грешка. Благодаря ти за ценните съвети. Поздрави!

Re: Малки домашни тайни

Публикувано: пет дек 03, 2021 5:06 pm
от Slavina
За съжаление на нашия пазар и не само се предлагат ментета. Затова сега се подсетих какво да се гледа дали това което ни се предлага е оригинал. ГЛЕДАЙТЕ БАРКОДА.
От известно време италианците защото много се опитват да имитират стоките им на опаковките решиха да има италианското знаме.

Re: Малки домашни тайни

Публикувано: пон яну 17, 2022 1:05 pm
от Slavina
За тези които се интересуват за закупуване на стоки от Италия използвам https://www.amazon.it/ или директно от магазин. За доставка от Италия използвам българска фирма http://donesimiotitalia.com/

Re: Малки домашни тайни

Публикувано: чет яну 20, 2022 2:37 am
от ma_rri_na
Славина, много добра информация. Благодаря за инфото. Но това е, когато продавача се намира в Италия. Трябва да се има и това предвид. От английският Амазон бях поръчала миниатюрен комплект части за карбуратор на извънбордов двигател, който се оказа, че е изпратен от Сингапур и то през DHL . Платих и мито, изваждах митнически номер, попълвах документи, описвах пратката . Наложи се, да комуникирам поне с 3 служители на куриера, на всеки етап от документалното оформяне, докато ми освободят пратката от летище София. Затова при Амазон е добре да се прецени от къде е продавача, не само цената. Но по принцип, когато не се доставя до България с Български пощи , варианта с изгодният доставчик е супер, а и явно има редовни и предварително установени доставки.