Малки домашни тайни

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 46
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Малки домашни тайни

Мнение от Slavina » ср юни 16, 2021 6:44 pm

Все се каня да напиша и все отлагам за някои полезни съвета на които попадам и след това пробвам. Може да са полезни и на вас.

1. Последното което видях как да се белят лесно сварени яйца. Във водата която варите яйцата сложете 1 ч.л. сода бикарбонат. След като се охладят чукнете яйцето отстрани, разтъркайте на масата напред и назад и обелете. Веднага изпробвах и наистина има ефект.

2. В случай, че ви липсва омекотител можете да сложите на негово място 1пак. лимонтузу (лимонена киселина). Аз дори слагам в преградата за прахове.

3. За да обеля лесно чесън върху скилидката слагам нож, натискам леко с длан и обелвам.

4. Когато използвам лимон за сок кората я слагам в съдомиялната за аромат.

5. Не изхвърляйте кората на ананас. Залейте с вода и сварете. Сред предимствата на кората е способността да се бори с чревните паразити, задържането на вода, запек и възпаление. Това означава да помогнем на тялото ни да се отърве от излишните течности и отпадъци.

За момента се сещам за тези, но се подсещам когато започна да правя нещо. Не пречи и вие да споделите някои.


Отговори