БЯЛО ТЕСТО ЗА УКРАСА
Публикувано: чет апр 04, 2019 2:57 pm
Отварям тази тема, защото мисля, че ще има полза за мераклиите на питки не само на вкус, но и за очите.
1. Начин на EMI03 - Питка с прясно мляко
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%8 ... 0%BA%D0%BE
Бялото тесто го приготвям на око - около 1/2 чаена чаша студена вода, 1 с. л. сол и бяло брашно за твърдо тесто. Поставям украсата след втасване и намазване с жълтък. После пека.
2. Начин на Рали ( ALIANA) – от лична кореспонденция
Питката си я правиш по рецептата, заглажаш я и я мажеш с жълтък или разбито яйце. А за украсата правиш тесто само от брашно, вода и сол. Правиш го на око, да ти стане като пластелин. Разточваш, изрязваш фигурките или пък ги оформяш с ръце и ги слагаш върху намазаната с жълтък пита. Най-добре е да приготвиш украсата, а тогава да положиш и намажеш питата, за да не се надува и втасва, докато правиш украсата. Докато се пече, намазаните с яйце части стават златисти, а другите остават бели. Е, не чак съвсем бели, но светли
3. и още начини от други източници :
БЕЛКОВОЕ ТЕСТО ДЛЯ УКРАШЕНИЙ ВЫПЕЧКИ
http://pinme.ru/pin/56328801041f3e662cd457a6/ -
(при выпечке оно почти не зарумянивается и после выпечки оно будет более светлое, чем тесто основы):
Состав:
• 3,5 стакана (500 г) пшеничной муки в/с
• 1 стакан (250 г) свежих яичных белков
(т.е. соотношение муки и белка по объему 3,5:1, по весу - 2:1)
Приготовление белкового теста
Пропустить через сито муку в миску миксера и добавить туда белки.
Включить миксер на медленную скорость, пока тесто не станет упругим.
Затем обертываем тесто в п/плёнку, чтобы не сохло, если оно сразу не идет в работу.
Для хранения этого теста или украшений из него в течение нескольких часов, обернутое в пленку тесто (украшения) помещаем в холодильник.
Из этого пластичного теста можно вырезать или лепить различные украшения пирогов и праздничных караваев.
ПРИМЕЧАНИЕ:
Т.к. белковое тесто практически белое, окрашивая его различными пищевыми красителями или смазывая украшения из него желтком или водой с пищевыми красителями, можно делать особенно яркие разноцветные украшения для выпечки.
Ингредиенты:
(тесто для основы каравая и для лепных украшений разное)
Тесто для лепки колосьев (или других украшений - см. в этом рецепте ниже):
• 3,5 стакана (500 г) пшеничной муки в/с
• 1 стакан (250 г) свежих яичных белков
Източник: http://supercook.ru/decoration/decoration-03g.html
УКРАШЕНИЕ БЛЮД-27. Праздничные караваи - рецепты с пошаговыми фото
ДРОЖЖЕВОЕ,БЕЛОЕ ТЕСТО ДЛЯ УКРАШЕНИЯ - https://www.youtube.com/watch?v=Q7bxxn_HYS8
"АЗБУКА СМАКУ". РЕЦЕПТ КОРОВАЯ ВІД СЕРГІЯ РОЖКА ІЗ СЕЛА КЛЕВАНЬ РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ -
https://www.youtube.com/watch?v=d5YJc9xgnUc
КАК УКРАСИТЬ КАРАВАЙ? УКРАШЕНИЕ КАРАВАЕВ: МАСТЕР-КЛАСС, ФОТО - [url]http://fb.ru/article/275246/kak-uk ... klass-foto[/url]
А това ми излиза през търсачката ЯНДЕКС - https://yandex.ru/search/?lr=10379&text ... 0%BE%D0%B2 - "как делается белое украшение для хлебов"
Там има хиляди упътвания, да не говорим за ютуба.
Извинявам се, че не съм направила превод - но мисля че е разбираемо - ако някой има затруднения - ще помогна!
Всеки от майсторите тук може да напише и допълни колекцията !
1. Начин на EMI03 - Питка с прясно мляко
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%8 ... 0%BA%D0%BE
Бялото тесто го приготвям на око - около 1/2 чаена чаша студена вода, 1 с. л. сол и бяло брашно за твърдо тесто. Поставям украсата след втасване и намазване с жълтък. После пека.
2. Начин на Рали ( ALIANA) – от лична кореспонденция
Питката си я правиш по рецептата, заглажаш я и я мажеш с жълтък или разбито яйце. А за украсата правиш тесто само от брашно, вода и сол. Правиш го на око, да ти стане като пластелин. Разточваш, изрязваш фигурките или пък ги оформяш с ръце и ги слагаш върху намазаната с жълтък пита. Най-добре е да приготвиш украсата, а тогава да положиш и намажеш питата, за да не се надува и втасва, докато правиш украсата. Докато се пече, намазаните с яйце части стават златисти, а другите остават бели. Е, не чак съвсем бели, но светли
3. и още начини от други източници :
БЕЛКОВОЕ ТЕСТО ДЛЯ УКРАШЕНИЙ ВЫПЕЧКИ
http://pinme.ru/pin/56328801041f3e662cd457a6/ -
(при выпечке оно почти не зарумянивается и после выпечки оно будет более светлое, чем тесто основы):
Состав:
• 3,5 стакана (500 г) пшеничной муки в/с
• 1 стакан (250 г) свежих яичных белков
(т.е. соотношение муки и белка по объему 3,5:1, по весу - 2:1)
Приготовление белкового теста
Пропустить через сито муку в миску миксера и добавить туда белки.
Включить миксер на медленную скорость, пока тесто не станет упругим.
Затем обертываем тесто в п/плёнку, чтобы не сохло, если оно сразу не идет в работу.
Для хранения этого теста или украшений из него в течение нескольких часов, обернутое в пленку тесто (украшения) помещаем в холодильник.
Из этого пластичного теста можно вырезать или лепить различные украшения пирогов и праздничных караваев.
ПРИМЕЧАНИЕ:
Т.к. белковое тесто практически белое, окрашивая его различными пищевыми красителями или смазывая украшения из него желтком или водой с пищевыми красителями, можно делать особенно яркие разноцветные украшения для выпечки.
Ингредиенты:
(тесто для основы каравая и для лепных украшений разное)
Тесто для лепки колосьев (или других украшений - см. в этом рецепте ниже):
• 3,5 стакана (500 г) пшеничной муки в/с
• 1 стакан (250 г) свежих яичных белков
Източник: http://supercook.ru/decoration/decoration-03g.html
УКРАШЕНИЕ БЛЮД-27. Праздничные караваи - рецепты с пошаговыми фото
ДРОЖЖЕВОЕ,БЕЛОЕ ТЕСТО ДЛЯ УКРАШЕНИЯ - https://www.youtube.com/watch?v=Q7bxxn_HYS8
"АЗБУКА СМАКУ". РЕЦЕПТ КОРОВАЯ ВІД СЕРГІЯ РОЖКА ІЗ СЕЛА КЛЕВАНЬ РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ -
https://www.youtube.com/watch?v=d5YJc9xgnUc
КАК УКРАСИТЬ КАРАВАЙ? УКРАШЕНИЕ КАРАВАЕВ: МАСТЕР-КЛАСС, ФОТО - [url]http://fb.ru/article/275246/kak-uk ... klass-foto[/url]
А това ми излиза през търсачката ЯНДЕКС - https://yandex.ru/search/?lr=10379&text ... 0%BE%D0%B2 - "как делается белое украшение для хлебов"
Там има хиляди упътвания, да не говорим за ютуба.
Извинявам се, че не съм направила превод - но мисля че е разбираемо - ако някой има затруднения - ще помогна!
Всеки от майсторите тук може да напише и допълни колекцията !