Направата на Мармалад в домашни условия?
Публикувано: пет май 26, 2017 10:00 pm
Здравейте, имам желанието да си направя мармалад от ябълки. Но само една рецепта видях за мармалад, в която пише че може да се сложи мед. Та питам дали мога да си сложа на мармалада, като цяло, вместо захар-мед?
След това: Искам да го затворя по буркани, но как да стерилизирам - с варене, но колко време да варя и от значение ли е/задължително ли е бурканите да са с един и същи капацитет, а не един малък и един голям буркан да варя едновременно?
Как преди ползване най-добре да измия буркана, ако има остатъчен мирис от това което преди е съдържал?
И тъй като в домашни условия, демек не на село в Казана, а у нас, в тенджерка, мога да варя бурканите, проблем ли е, след сваряването, да си останат във водата, докато изстинат, тъй като няма с какво да ги хвана и извадя?
Питам тук, защото желая добър подробен отговор, а не да събирам от тук и оттам откъслечни информации.
Благодаря предварително
След това: Искам да го затворя по буркани, но как да стерилизирам - с варене, но колко време да варя и от значение ли е/задължително ли е бурканите да са с един и същи капацитет, а не един малък и един голям буркан да варя едновременно?
Как преди ползване най-добре да измия буркана, ако има остатъчен мирис от това което преди е съдържал?
И тъй като в домашни условия, демек не на село в Казана, а у нас, в тенджерка, мога да варя бурканите, проблем ли е, след сваряването, да си останат във водата, докато изстинат, тъй като няма с какво да ги хвана и извадя?
Питам тук, защото желая добър подробен отговор, а не да събирам от тук и оттам откъслечни информации.
Благодаря предварително