Боб в гърне на газов котлон?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
PlamenK
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 2
Регистриран на: чет фев 28, 2013 8:52 pm
:: 1 рецепти от PlamenK
:: 27 снимки от PlamenK

Боб в гърне на газов котлон?

Мнение от PlamenK » пет яну 06, 2017 4:26 pm

Здравейте готвачи,
Преди няколко години ми подариха гърне за боб. Тей като котлоните ми са газови не знам какво ще се случи ако сложа гърнето на газовият котлон.Всеки път като го погледна и се чудя дали изобщо може и дали да рискувам. Ако не става директно на котлона дали не може да се подложи някаква плоча първо или е редно да го сложа във фурната?
Благодаря предварително и бъдете здрави!


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3879
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » пет яну 06, 2017 5:05 pm

Не рискувай да го слагаш на газов котлон, после в него става само да сееш цветя :wink: . Ползвай го във фурната. Слагаш го в студена фурна и после включваш градусите, да се затопля постепенно. Но готви на 120-150 градуса, инак пак рискуваш да стане на саксия :)
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

PlamenK
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 2
Регистриран на: чет фев 28, 2013 8:52 pm
:: 1 рецепти от PlamenK
:: 27 снимки от PlamenK

Мнение от PlamenK » пет яну 06, 2017 7:08 pm

Екстра! Благодаря! Знаех си, че не бива да рискувам, а толкова обичам боб.... отивам да го накисна за през ноща :) и утре заран го виждам във фурната та да е готов до вечерта :) А дали си струва да запечатвам капака с брашно и до колко градуса мога да го загрея първоначално във фурната преди да го намаля? Благодаря!

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3879
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » съб яну 07, 2017 9:47 am

Няма нужда да се запечатва капака. Слагате ястието в студена фурна, включвате на 150 гр. и "забравяте" за няколко часа :) Вътре ще къкри бавно.
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » чет яну 26, 2017 5:24 pm

Аз така си направих интересни саксии :). Ама не ви познавах тогава, та да ми кажете. И понеже моята баба правеше боб в гърне на огнището, слагаше го директно върху жаравата доколкото си спомням, но не се пукаше, реших, че на газов котлон може и да стане, но уви...


Отговори