как се варят яйца без де се пукат черупките им

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
vikigm
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 10
Регистриран на: съб мар 12, 2011 11:17 pm

как се варят яйца без де се пукат черупките им

Мнение от vikigm » чет апр 28, 2016 12:40 pm

:( как да сваря яйца без да се пукат черупките им?


Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 58
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Мнение от Slavina » пет апр 29, 2016 8:19 pm

Аз слагам във водата сол и оцет. Друго което правя оставям водата да се загрява постепенно, а не веднага на силен огън.

Потребителски аватар
ronicat
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4
Регистриран на: чет окт 29, 2009 5:12 pm
:: 23 рецепти от ronicat
:: 160 снимки от ronicat

Мнение от ronicat » пет апр 29, 2016 10:43 pm

На дъното на тенджерата слагам парче бял плат или дебела домакинска хартия и гледам да има място между яйцата, да не е препълнено. При сваряването яйцата увеличават обема си и не трябва да се блъскат едно в друго. Варя ги на умерен огън.

vikigm
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 10
Регистриран на: съб мар 12, 2011 11:17 pm

Мнение от vikigm » съб апр 30, 2016 5:03 am

Благодаря Ви! И аз правя така,но очаквах някаква "хитрост" в повече. Все пак,благодаря Ви за отзивчивоста!


Потребителски аватар
Lirinka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1312
Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
:: 17 рецепти от Lirinka
:: 727 снимки от Lirinka

Мнение от Lirinka » съб май 14, 2016 10:14 am

Вече мина Великден, но все пак да споделя моя опит макар и със закъснение!
Аз варя по - една кора яйца в тенджера и до сега не съм имала проблем с пукнати яйца. Яйцата ги слагам в тенджера на която дъното е покрито с кърпа, подреждам ги легнали едно до друго. Върху първият ред яйца слагам друга кърпа, след това втори ред яйца, отново слагам кърпа. Върху кърпата слагам чиния, както за приготвянето на сарми. Заливам със студена вода и 1 с. л. сол, завират на не прекалено силен котлон. След завирането намалявам котлона и засичам времето.
Хитринката ми е номера с чинията и за сега, за толкова години върши идеална работа! :)

Потребителски аватар
ronicat
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4
Регистриран на: чет окт 29, 2009 5:12 pm
:: 23 рецепти от ronicat
:: 160 снимки от ronicat

Мнение от ronicat » съб май 14, 2016 4:37 pm

Ето на това попаднах което не съм пробвала дали работи http://www.mycookingbookblog.com/kak-da ... -schupiat/


Отговори