Хартиени чашки за печене?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
Gabriela.S
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: съб ное 14, 2015 5:58 pm

Хартиени чашки за печене?

Мнение от Gabriela.S » съб ное 14, 2015 6:06 pm

Здравейте!

Страшно много обичам да пека кексчета, но обикновено не ми се получават много високи, ами се разливат. Използвам хартиени, гумени или дори метални формички за тях. В момента не разполагам с тях обаче, та искам да попитам - някой използвал ли е хартиени чашки за печене на кексчета. Под чашки имам предвид такива, които пускат машините за кафе? Прикачвам снимка на самата чашка.

Притеснявам се да не се подпалят, въпреки че тези, в които се пекат кексчета/къдравичките/ също са хартиени.
Ще съм много благодарна, ако някой изкаже компетентно мнение, преди да се е стигнало до пожар. :roll:
Прикачени файлове
IMG_20151114_180206.jpg


Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 840
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнение от gigi.2000 » съб ное 14, 2015 9:14 pm

Честно казано, аз не бих посмяла да ползвам такива чашки.

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » пон ное 16, 2015 11:26 am

Аз не бих.

Хартиените формички за мъфини са от хартия подобна на хартията за печене, освен това не се ползват самостоятелно, а се слагат във формички за мъфини. С хартиена чашка директно във фурната има реална опасност да се запали според мен.

Потребителски аватар
Gala85
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 109
Регистриран на: пон мар 08, 2010 2:49 pm
:: 227 рецепти от Gala85
:: 12157 снимки от Gala85

Мнение от Gala85 » пон ное 16, 2015 5:10 pm

Аз съм виждала кексчета печени в буркани от лютеница. Но, лично не съм пробвала.


Потребителски аватар
steffanell
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 48
Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
:: 79 рецепти от steffanell
:: 575 снимки от steffanell

Мнение от steffanell » пон ное 16, 2015 7:07 pm

Да споделя и аз за тези чашки хартиини и понеже съм много любопитна,реших да отделя част от тестото за кекса и напълних 2 картонени чашки до половината,без да се намазват с нищо.Фурната ми е газова.Опекоха се идеално,при изваждане с нож минах от вътрешната стена на чашката,излезе цялото кексче.Чашката можеше да се ползва отново.Имах усещането че тестото се надигна повече от нормалното. :)

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 840
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнение от gigi.2000 » пон ное 16, 2015 9:53 pm

Ето, че опитът е най-добрият учител. Но сигурно си ги наблюдвала малко по-изкъсо?

Потребителски аватар
steffanell
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 48
Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
:: 79 рецепти от steffanell
:: 575 снимки от steffanell

Мнение от steffanell » вт ное 17, 2015 10:33 am

Точно за 15 мин .станаха на 180 гр.в студена фурна.Някой беше споделил тук кекс който се слага в студена фурна и тогава се включва фурната,възприех този начин за печене на всякакъв вид кекс и никога нямам фалове.При печенето в картонена чашка мисля че кексчето не може да изгори отдолу,чашката може да се използва и по няколко пъти,надуват се повече както печено в бурканче но при него ако отвора не е по широк от дъното не можеш да го извадиш цял,досега не съм намерила такива буркани.Ралето има такава рецепта за кекс в буркан и става много добре ,запечатваш с капачката горещ и имаш за много дълго време кекс ,а и става много хубав.

Gabriela.S
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: съб ное 14, 2015 5:58 pm

Мнение от Gabriela.S » вт ное 17, 2015 10:28 pm

Благодаря ви много за мненията!

Аз също не можах да устоя - много ми се хапваха и пробвах. :hungry: За да не се притеснявам толкова, сложих хартия за печене в самите чашки, също и да не залепнат кексчетата, но мога да пробвам и без ! Изпекоха се наистина идеално, въпреки че буквално бях залепена пред печката от притеснение! Не е начин за всеки ден, но ето, че се получава. :clap:

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 840
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнение от gigi.2000 » вт ное 17, 2015 11:13 pm

Перфектно! Имам цял стек такива чашки, в неделя ще пробвам и аз. На колко градуса да пека?

CVETETO3101
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 161
Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
:: 10 рецепти от CVETETO3101

Мнение от CVETETO3101 » пет ное 20, 2015 10:37 pm

На по-реномираните марки хартиени чашки е отбелязано на колко градуса издържат. Там където това не е отбелязано пека обикновено на умерена фурна 170-180 градуса. Но установих, че има и хартиени чашки, които не са за печене, а имат само декоративно предназначение при сервиране. Така, че да се внимава каква опаковка се купува. Тези хартиени чашки ми спестяват време за търкане на платото за мъфини. Тестото го сипвам с помощта на метална лъжица за сладолед - така по-лесно се пълни формичката или чашката. Пълня до 2/3 от обема, за да има къде да се надигне. Успех! :)


Отговори