Страница 1 от 1

Хартиени чашки за печене?

Публикувано: съб ное 14, 2015 6:06 pm
от Gabriela.S
Здравейте!

Страшно много обичам да пека кексчета, но обикновено не ми се получават много високи, ами се разливат. Използвам хартиени, гумени или дори метални формички за тях. В момента не разполагам с тях обаче, та искам да попитам - някой използвал ли е хартиени чашки за печене на кексчета. Под чашки имам предвид такива, които пускат машините за кафе? Прикачвам снимка на самата чашка.

Притеснявам се да не се подпалят, въпреки че тези, в които се пекат кексчета/къдравичките/ също са хартиени.
Ще съм много благодарна, ако някой изкаже компетентно мнение, преди да се е стигнало до пожар. :roll:

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: съб ное 14, 2015 9:14 pm
от gigi.2000
Честно казано, аз не бих посмяла да ползвам такива чашки.

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: пон ное 16, 2015 11:26 am
от xevi
Аз не бих.

Хартиените формички за мъфини са от хартия подобна на хартията за печене, освен това не се ползват самостоятелно, а се слагат във формички за мъфини. С хартиена чашка директно във фурната има реална опасност да се запали според мен.

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: пон ное 16, 2015 5:10 pm
от Gala85
Аз съм виждала кексчета печени в буркани от лютеница. Но, лично не съм пробвала.

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: пон ное 16, 2015 7:07 pm
от steffanell
Да споделя и аз за тези чашки хартиини и понеже съм много любопитна,реших да отделя част от тестото за кекса и напълних 2 картонени чашки до половината,без да се намазват с нищо.Фурната ми е газова.Опекоха се идеално,при изваждане с нож минах от вътрешната стена на чашката,излезе цялото кексче.Чашката можеше да се ползва отново.Имах усещането че тестото се надигна повече от нормалното. :)

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: пон ное 16, 2015 9:53 pm
от gigi.2000
Ето, че опитът е най-добрият учител. Но сигурно си ги наблюдвала малко по-изкъсо?

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: вт ное 17, 2015 10:33 am
от steffanell
Точно за 15 мин .станаха на 180 гр.в студена фурна.Някой беше споделил тук кекс който се слага в студена фурна и тогава се включва фурната,възприех този начин за печене на всякакъв вид кекс и никога нямам фалове.При печенето в картонена чашка мисля че кексчето не може да изгори отдолу,чашката може да се използва и по няколко пъти,надуват се повече както печено в бурканче но при него ако отвора не е по широк от дъното не можеш да го извадиш цял,досега не съм намерила такива буркани.Ралето има такава рецепта за кекс в буркан и става много добре ,запечатваш с капачката горещ и имаш за много дълго време кекс ,а и става много хубав.

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: вт ное 17, 2015 10:28 pm
от Gabriela.S
Благодаря ви много за мненията!

Аз също не можах да устоя - много ми се хапваха и пробвах. :hungry: За да не се притеснявам толкова, сложих хартия за печене в самите чашки, също и да не залепнат кексчетата, но мога да пробвам и без ! Изпекоха се наистина идеално, въпреки че буквално бях залепена пред печката от притеснение! Не е начин за всеки ден, но ето, че се получава. :clap:

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: вт ное 17, 2015 11:13 pm
от gigi.2000
Перфектно! Имам цял стек такива чашки, в неделя ще пробвам и аз. На колко градуса да пека?

Re: Хартиени чашки за печене?

Публикувано: пет ное 20, 2015 10:37 pm
от CVETETO3101
На по-реномираните марки хартиени чашки е отбелязано на колко градуса издържат. Там където това не е отбелязано пека обикновено на умерена фурна 170-180 градуса. Но установих, че има и хартиени чашки, които не са за печене, а имат само декоративно предназначение при сервиране. Така, че да се внимава каква опаковка се купува. Тези хартиени чашки ми спестяват време за търкане на платото за мъфини. Тестото го сипвам с помощта на метална лъжица за сладолед - така по-лесно се пълни формичката или чашката. Пълня до 2/3 от обема, за да има къде да се надигне. Успех! :)