Как правите толкова цветни сладкиши?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
Потребителски аватар
Kasimm
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 32
Регистриран на: пет сеп 04, 2015 4:01 pm
:: 5 рецепти от Kasimm
:: 6 снимки от Kasimm

Как правите толкова цветни сладкиши?

Мнение от Kasimm » пет сеп 11, 2015 9:32 pm

Здравейте! Искам да ви попитам въпрос свързан със заглавието. Как правите тези МНОГОЦВЕТНИ кексове и разни сладкиши? :D Моите цветове винаги се сливат. Просто ги изливам един след друг и като излезе от фурната ДЕСЕРТА има вид на цвят "миш-маш" :D Изобщо не ми се различават цветовете един от друг. Като цяла ще се радвам да ми дадете полезни съвети за това: Как да правя сладкишите си ПО-КРАСИВИ, че да не приличат на бъркоч и ВСЯКАКВИ такива декорацийки и тънкости за получаването на Цветен кекс или сладкиш, но да се различават цветовете. Изобщо каквото ви е на ум. Преди изпичане или след няма значение ;). Просто идеи за ПО-КРАСИВ ВИД. :)


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пон дек 21, 2015 11:45 am

Виждам, че никой не е отговорил, така че ще кажа аз каквото знам, макар че не съм много опитна по сладкишите и кексовете.
Тестата се оцветяват най-добре с бои за фондан, а не с обикновените хранителни бои като на Йоркер например. Боите за фондан са пастьозни, много гъсти и силно пигментирани. Колкото по-течна е боята, толкова по-слаб е пигмента.
Най-удачно е да се изпекат поотделно блатовете с различните цветове, а след това да се подредят един върху друг. Естествено това е по-скоро торта, а не сладкиш или кекс.
За кексове и сладкиши можеш да ползваш две техники.
Едната е да позапичаш леко всеки пласт, преди да сложиш следващия. Удачно е за сладкиши, които са без набухвател, а обемът им е само от разбит белтък. Аз така пека блатове за торта.
Другата техника, например когато кекса трябва да е нашарен като мрамор, е да налееш единия цвят, да поръсиш обилно и равномерно с пудра захар, след това наливаш другия цвят, пак поръсваш с пурда захар, после третия. Последния слой не се поръсва с пудра захар.
Това е, което знам аз. Най-лесно се ръси пудра захар, ако я сложиш в цедка за чай и я бъркаш с лъжичка, докато ръсиш.
Може и с брашно да става, но сигурно не може да се ръси обилно, за да не остане брашнян слой вътре в кекса.
Желая ти успех :)

Весели празници :)

Ралица
www.facebook.com/artandhobby

Отговори