Китайска супа.

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
tpekova
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 4
Регистриран на: нед авг 22, 2010 1:40 pm
:: 1 снимки от tpekova

Китайска супа.

Мнение от tpekova » пон сеп 29, 2014 12:05 am

Когато ходим на Илиенци,при китайците ядем уникална супа.Със спагети е месо мисля че е свинско и техните гъби.Ако някой от вас я е опитвал и знае как се приготвя ще почерпя,каквото каже :D


Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » пон сеп 29, 2014 3:51 am

Ако дадеш малко повече информация за супата може и да успеем да помогнем и без да сме я опитвали :)

tpekova
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 4
Регистриран на: нед авг 22, 2010 1:40 pm
:: 1 снимки от tpekova

Мнение от tpekova » пон окт 20, 2014 7:05 pm

IMG_20141012_112017.jpg
IMG_20141012_111931.jpg
Ето това е супата

tpekova
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 4
Регистриран на: нед авг 22, 2010 1:40 pm
:: 1 снимки от tpekova

Мнение от tpekova » пон окт 20, 2014 7:08 pm

Всичко вътре като продукти е ясно.Номера е във бульона,как се прави той.Много е плътен.


Потребителски аватар
didkapan
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 12
Регистриран на: пон мар 07, 2011 7:14 pm
:: 20 рецепти от didkapan
:: 53 снимки от didkapan

Мнение от didkapan » пон окт 20, 2014 8:01 pm

Здравей, това е класическа супа от нудълс. Рецептата обаче ако искаш да е същата трябва да си я вземеш от готвачката, защото за азиатците супата от нудълс (има я при китайци, японци, корейци, филипинци и т.н.) е като баницата за българката - всяка може да прави, но видът и вкусът е различен при всяка домакиня. :)

tpekova
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 4
Регистриран на: нед авг 22, 2010 1:40 pm
:: 1 снимки от tpekova

Мнение от tpekova » вт окт 21, 2014 1:23 am

Питах ги гадовете ама не казват)))

zara_iv8
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: чет юни 11, 2015 4:03 pm

Мнение от zara_iv8 » чет юни 11, 2015 4:16 pm

Изглежда вкусно :)

Потребителски аватар
didkapan
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 12
Регистриран на: пон мар 07, 2011 7:14 pm
:: 20 рецепти от didkapan
:: 53 снимки от didkapan

Мнение от didkapan » чет юни 11, 2015 5:52 pm

Здравей отново, стандартно този мътен бульон се получава при варенето на пиле (може 1/2 пиле), 1 глава лук (разрязана на две или най-много на 4), и 1-2 глави обелен чесън (2 глави ако е с малките скилидки или 1 глава от тези с големите), сол на вкус. По принцип след като се свари пилето се изважда всичко, добавят се 2 с.л. соев сос и нудълсите се варят в бульона. Пилето се накъсва и част от него се поставя в порцията, добавят се и различни зеленчуци. Но това е основната рецепта, тази китайка може да добавя допълнителна подправка за вкус. :)


Отговори