Страница 1 от 1

Китайска супа.

Публикувано: пон сеп 29, 2014 12:05 am
от tpekova
Когато ходим на Илиенци,при китайците ядем уникална супа.Със спагети е месо мисля че е свинско и техните гъби.Ако някой от вас я е опитвал и знае как се приготвя ще почерпя,каквото каже :D

Re: Китайска супа.

Публикувано: пон сеп 29, 2014 3:51 am
от xevi
Ако дадеш малко повече информация за супата може и да успеем да помогнем и без да сме я опитвали :)

Re: Китайска супа.

Публикувано: пон окт 20, 2014 7:05 pm
от tpekova
IMG_20141012_112017.jpg
IMG_20141012_111931.jpg
Ето това е супата

Re: Китайска супа.

Публикувано: пон окт 20, 2014 7:08 pm
от tpekova
Всичко вътре като продукти е ясно.Номера е във бульона,как се прави той.Много е плътен.

Re: Китайска супа.

Публикувано: пон окт 20, 2014 8:01 pm
от didkapan
Здравей, това е класическа супа от нудълс. Рецептата обаче ако искаш да е същата трябва да си я вземеш от готвачката, защото за азиатците супата от нудълс (има я при китайци, японци, корейци, филипинци и т.н.) е като баницата за българката - всяка може да прави, но видът и вкусът е различен при всяка домакиня. :)

Re: Китайска супа.

Публикувано: вт окт 21, 2014 1:23 am
от tpekova
Питах ги гадовете ама не казват)))

Re: Китайска супа.

Публикувано: чет юни 11, 2015 4:16 pm
от zara_iv8
Изглежда вкусно :)

Re: Китайска супа.

Публикувано: чет юни 11, 2015 5:52 pm
от didkapan
Здравей отново, стандартно този мътен бульон се получава при варенето на пиле (може 1/2 пиле), 1 глава лук (разрязана на две или най-много на 4), и 1-2 глави обелен чесън (2 глави ако е с малките скилидки или 1 глава от тези с големите), сол на вкус. По принцип след като се свари пилето се изважда всичко, добавят се 2 с.л. соев сос и нудълсите се варят в бульона. Пилето се накъсва и част от него се поставя в порцията, добавят се и различни зеленчуци. Но това е основната рецепта, тази китайка може да добавя допълнителна подправка за вкус. :)