Страница 1 от 1

molq vi za syvet

Публикувано: чет авг 14, 2008 8:35 pm
от nadin
Moje li nqkoi da mi pomogne sys syvet!
Zgotvih edin bob, oba4e ne6to ne se svari dobre,
sosa stana perfekten,zelen4ucite sa dobre ovreli i za da ne prevryt boba mi ostana leko hrupkav.
Kakvo da napravq :cry: :cry: :cry:

Неуврял боб

Публикувано: чет авг 14, 2008 8:54 pm
от korneliq
Здравей Надин :lol:
Не се притеснявай с неуврелия бобец. В Родопите имат една рецепта - препържен боб. След като го сготвят, го намачкват леко с вилица, изсипват го в тава, заливат го със запръжка от малко олио, 1-2 супени лъжици брашно и 1 супена лъжица червен пипер / може и леко лют / и го пъхат във фурната да се позапече. Става невероятно вкусе - остава на мазнина и се топи в устата. Пробвай - няма да съжаляваш и кажи резултата после. УСПЕХ !!! :wink:

blagodarq za syveta

Публикувано: пет авг 15, 2008 10:47 am
от nadin
blagodarq za syveta,
sega 6te probvam tazi rodopska recepta i dano stane.
posle 6te pisha pak

Публикувано: ср фев 11, 2009 11:22 pm
от desislawa
За да се свари по-бързо боба трябва да се създаде алкална среда,а това става с лук -нарязана една глава на четвъртинки,моркови и малко олио.Сол никога не се слага,винаги накрая :)

Публикувано: чет фев 12, 2009 11:27 pm
от vasseto
Може да му сложиш малко водка или ракия но в началото на варенето, така винаги ще имаш сварен боб, а вкусът му по никакъв начин не се мени. :)