Здравейте!Как да си направя от течната марината за пържоли, като тези по магазините, готовите мариновани ( може да не е същата, но кажете някоя хубава течна как да си я приготвя)
Нещо като тези:
http://www.bg.all.biz/marinata-barbekyu-bbq-g65672
Мариновани пържоли
-
- началник печка
- Мнения: 5
- Регистриран на: нед яну 16, 2011 9:01 am
- :: 2 рецепти от danielbonev
- :: 3 снимки от danielbonev
- sbt03
- магьосник в кухнята
- Мнения: 527
- Регистриран на: нед юни 20, 2010 10:22 am
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
Здравей! За тази по магазините не мога да кажа какво точно слагат, но пък мога да споделя как аз най-често мариновам пържоли.
Освен черен пипер, слагам около 1-2 с.л соев сос, къри на прах, риган сух и няколко капки лимонов сок. Ако обичаш кимион, може да сложиш и от него, тъй като си подхожда с месо, но аз не го харесвам. Използвам обикновено тъмен соев сос, който също си е солен, но не колкото светлия, затова трябва да се внимава при осоляването на месото. Пържолите стават вкусни и крехки. Използвам тази марината за пилешко и свинско и оставям за около 2-3 часа да поеме месото ароматите.
Може да се сложи и горчица - около 1-2 ч.л, също става вкусно.
Успех!
Освен черен пипер, слагам около 1-2 с.л соев сос, къри на прах, риган сух и няколко капки лимонов сок. Ако обичаш кимион, може да сложиш и от него, тъй като си подхожда с месо, но аз не го харесвам. Използвам обикновено тъмен соев сос, който също си е солен, но не колкото светлия, затова трябва да се внимава при осоляването на месото. Пържолите стават вкусни и крехки. Използвам тази марината за пилешко и свинско и оставям за около 2-3 часа да поеме месото ароматите.
Може да се сложи и горчица - около 1-2 ч.л, също става вкусно.
Успех!
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
- Stassi
- аматьор с виличка
- Мнения: 16
- Регистриран на: пет юли 26, 2013 11:01 am
Ето и моята марината за пилешки пържоли
унисос - Маги, къри, олио, брашно от чесън, може и малко черен пипер. Оставям поне за час в хладилника, като от време на време разбърквам
унисос - Маги, къри, олио, брашно от чесън, може и малко черен пипер. Оставям поне за час в хладилника, като от време на време разбърквам