Точно тази е рецептата Благодаря ... е сега ставам и я почвам
Няма да се отказвам !!! След 1 4ас 4акайте коментар само да не е пак провал
Десерти за начинаещи
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 5
- Регистриран на: чет фев 28, 2013 10:20 pm
- :: 1 снимки от geriohara
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 5
- Регистриран на: чет фев 28, 2013 10:20 pm
- :: 1 снимки от geriohara
вафла ..... надигна се двойно образцово и в един миг пууууф вафла като в анимационните филмчета
аз ли нещо бъркам немога си обясня 150 С след 12 минути увеличих малко.... дали да не сложа цяло пакечт4е ( д.йоткер бакпулвер)
гаджето ми го яде ....точно сега "не се ядосвай бе рожбе дай го тука ,много е вкусен браво "
аз ли нещо бъркам немога си обясня 150 С след 12 минути увеличих малко.... дали да не сложа цяло пакечт4е ( д.йоткер бакпулвер)
гаджето ми го яде ....точно сега "не се ядосвай бе рожбе дай го тука ,много е вкусен браво "
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
geriohara , Виж
Шоколадный кекс из Nutella за 3 минуты в Google. Тази рецепта е за кекс в чаша в микровълнова. Разбива се с вилица тестото, директно в чашата.
И наистина прави ПУФ - в микровълновата - и освен това май се нарича Nutella Lava Mug Cake - ПУУУФ + лава и излиза от чашата, а в средата е неизпечено, така де както си му е редно на шоколадовия лава кейк.
Добър избор за начинаещи, с един пропуск - къде се пече???
Иначе на първо четене редичко ми се вижда тестото. Ако решиш пак да го правиш, сложи лъжиците брашно с голям връх .Много яко препълнени, а не равни . Така се получава, когато брашното е малко, а има мазни и тежки съставки - масло, маргарин, шоколад - в случая нутела . Кекса - първо се надува, а след това - пуф! и се смачква. Ако има повече яйца, добре разбити - разделени на жълтъци и белтъци, а не масло, може да се получи с такова количество брашно, но в този случай има и олио и течен шоколад.
Аз моя първи кекс го направих с брашно, олио, кисело мляко, захар, яйца и брашно. Спазих всички упътвания в рецептата и ми се получи добре, с един единствен гаф. Сложих прекалено много есенция малина, все ми се струваше че е малко .Като се опече, направо трудно се ядеше от аромат. Ама аз бях изключително горда , че на 12 -13 години сама правих кекс.
Шоколадный кекс из Nutella за 3 минуты в Google. Тази рецепта е за кекс в чаша в микровълнова. Разбива се с вилица тестото, директно в чашата.
И наистина прави ПУФ - в микровълновата - и освен това май се нарича Nutella Lava Mug Cake - ПУУУФ + лава и излиза от чашата, а в средата е неизпечено, така де както си му е редно на шоколадовия лава кейк.
Добър избор за начинаещи, с един пропуск - къде се пече???
Иначе на първо четене редичко ми се вижда тестото. Ако решиш пак да го правиш, сложи лъжиците брашно с голям връх .Много яко препълнени, а не равни . Така се получава, когато брашното е малко, а има мазни и тежки съставки - масло, маргарин, шоколад - в случая нутела . Кекса - първо се надува, а след това - пуф! и се смачква. Ако има повече яйца, добре разбити - разделени на жълтъци и белтъци, а не масло, може да се получи с такова количество брашно, но в този случай има и олио и течен шоколад.
Аз моя първи кекс го направих с брашно, олио, кисело мляко, захар, яйца и брашно. Спазих всички упътвания в рецептата и ми се получи добре, с един единствен гаф. Сложих прекалено много есенция малина, все ми се струваше че е малко .Като се опече, направо трудно се ядеше от аромат. Ама аз бях изключително горда , че на 12 -13 години сама правих кекс.
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
geriohara, направих кекса стъпка по стъпка с някои изменения в количеството на продуктите и се получи, без никакъв проблем.
Отново повтарям, брашното е двойно количество от посоченото в рецептата.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 10
- Регистриран на: ср окт 31, 2012 2:57 pm
браво мила получил се е перфектно майстор сладкар
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 5
- Регистриран на: чет фев 28, 2013 10:20 pm
- :: 1 снимки от geriohara
ma_rri_na "изби рибата " няма нужда, но и аз ще кажа- Браво!!! вземам си едно парче ммммм мхмммм : Майсторка си
...точно така както е твойта снимка бухна, имаше кратерни улей,но после незнам какво стана пуфна ииии както и да
снощи правих един друг, много добре ми се получи лесен... джаста-праста, всичко на куп се слага със сладко ,от тук пак видях рецептата
Та девойки и мадамки щом аз успявам да направя десерт всички можете
Вмъквам , че аз не обичам да готвя ,гнус ме е от сурово месо, не запържвам нищо никога тестото ми е лепкаво , НО целия род на майка ми са главни готвачи (не се фукам ) вродено им е да се плескотят, та до ден днешен като съм си в България все някой ми мъкне нещо вкусно или консервирано или" ей сега" приготвено
е сега не съм в БГ казаха ми, да ида да си купя имало перфектни готови сладкиши и всичко, да не съм била в Кения ,там нямало нищо
ma_rri_na Благодаря много си мила !!!
...точно така както е твойта снимка бухна, имаше кратерни улей,но после незнам какво стана пуфна ииии както и да
снощи правих един друг, много добре ми се получи лесен... джаста-праста, всичко на куп се слага със сладко ,от тук пак видях рецептата
Та девойки и мадамки щом аз успявам да направя десерт всички можете
Вмъквам , че аз не обичам да готвя ,гнус ме е от сурово месо, не запържвам нищо никога тестото ми е лепкаво , НО целия род на майка ми са главни готвачи (не се фукам ) вродено им е да се плескотят, та до ден днешен като съм си в България все някой ми мъкне нещо вкусно или консервирано или" ей сега" приготвено
е сега не съм в БГ казаха ми, да ида да си купя имало перфектни готови сладкиши и всичко, да не съм била в Кения ,там нямало нищо
ma_rri_na Благодаря много си мила !!!