Открих много интересна и лесна рецепта за сладки тип бонбони, но моля за превод от английски :
http://www.graciousrain.com/2010/10/06/sweet-acorns/
Не ми е ясно топченцата за жълъдите от някакво тесто ли се правят.
Моля за помощ с превода на рецепта!!!
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
- ninka71
- виртуоз с тиган
- Мнения: 960
- Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
- Местоположение: Sofia
нели,при мене е с превод.
Е,на развален български,но се разбира какво е.Аз,пък,го нямам на английски.
Е,на развален български,но се разбира какво е.Аз,пък,го нямам на английски.
Животът е само един миг между две вечности
Платон
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Здравей Нели,
Много сладурски жълъдчета
Топченцата са глазирани "дупки" от донъти - където продават повече донъти понякога продават "дупките" отделно. Нямам идея дали могат да се намерят в България, но хубавото е, че много лесно могат да се заменят с домашно приготвени мини-понички. Всъщност май няма нужда да са мини - размер по желание, просто на форма да го докарват горе-долу.
След това мисля, че стъпките са ясни, но за всеки случай:
Бъдещите жълъдчета се топват около 1/3 в течен шоколад, след което шоколадовата част се овалва в счукани ядки, шоколадови пръчици или друго по избор. За дръжка се набучва парче солета и ... готово
Мисля, че рецептата ако бъде добавена в сайта ще събере доста фенове - лесна, вкусна и ефектна
Много сладурски жълъдчета
Топченцата са глазирани "дупки" от донъти - където продават повече донъти понякога продават "дупките" отделно. Нямам идея дали могат да се намерят в България, но хубавото е, че много лесно могат да се заменят с домашно приготвени мини-понички. Всъщност май няма нужда да са мини - размер по желание, просто на форма да го докарват горе-долу.
След това мисля, че стъпките са ясни, но за всеки случай:
Бъдещите жълъдчета се топват около 1/3 в течен шоколад, след което шоколадовата част се овалва в счукани ядки, шоколадови пръчици или друго по избор. За дръжка се набучва парче солета и ... готово
Мисля, че рецептата ако бъде добавена в сайта ще събере доста фенове - лесна, вкусна и ефектна
Aut viam inveniam aut faciam
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Много благодаря! Значи това били понички. Който знае английски да превежда и да добави рецептата! И аз съм сигурна, че ще я хареса доста народ.