Няколко пъти се опитвам да направя цитронада като тази по заведенията и все не ми се получава. Остава един натрапчив кисел вкус на лимон.... Слагам фреш от лимон, захар или мед и газирана вода+лед. Споделете тайната...
Цитронада
- borissova
- виртуоз с тиган
- Мнения: 79
- Регистриран на: вт авг 07, 2012 10:13 am
- :: 10 рецепти от borissova
- :: 34 снимки от borissova
Цитронада
"То целият свят е болен, синко. Едни от това, Други от онова. Няма здрав човек на света. Гледаш, тялото желязно, а душата — гнила." /Елин Пелин/
- lady_LANA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 555
- Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:37 pm
- :: 98 рецепти от lady_LANA
- :: 177 снимки от lady_LANA
- Местоположение: Гърция
Малинка, здравей
Може би ако увеличиш захарта...или ако половината лимонов сок е от лайм...
Правила съм с грейпфрут, лимон, захар и газирана вода и се получава доста добре. Ние обаче сме фенове на по-сладки коктейли
Може би ако увеличиш захарта...или ако половината лимонов сок е от лайм...
Правила съм с грейпфрут, лимон, захар и газирана вода и се получава доста добре. Ние обаче сме фенове на по-сладки коктейли
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Сок от лимон, мед и газирана вода...
Майка ми беше барманка в коктеийл бар, още по времето, когато това беше голяма рядкост В къщи редовно се пиеше домашна цитронада. Около 50 мл прясно изстискан сок от лимон, 2-3 с.л. мед и 500 мл газирана вода. И шайби лимони в каната , задължително. Като се разбърка сока на лимона с меда и се залее с газирана вода, става гъста пяна, много се кефихме като деца
После, като излязоха "модерните" безалкохолни, в Зорница и Венера в Сл.Бряг (това бяха най-добрите коктейлни заведения навремето ) слагаха Спрайт/7up вместо газирана вода. Може би това си пробвала, а не си знаела? А е възможно към меда да добавят и пудра захар, тогава цитроната е леко "замътена" и вкусът е по-различен. Опитай и така. Ако ползваш лимети и кафява захар, става нещо нато върджън кайпириня, пак с лимети, но с бяла захар и мента пък е върджън мохито И при двете можеш да натриеш каната с есенция ром, ама съвсем малко.
Между другото, пробвай цитронадата и с няколко стръка мента или джоджен, измити и усукани, както се изстисква пране, и сложени на дъното на каната. Придават още по-голяма свежест и внасят разнообразие! Джодженът се "изстисква", за да се напукат стеблата и да се прокъсат листата, така етеричните масла избиват обилно и ароматът е много интензивен.
Майка ми беше барманка в коктеийл бар, още по времето, когато това беше голяма рядкост В къщи редовно се пиеше домашна цитронада. Около 50 мл прясно изстискан сок от лимон, 2-3 с.л. мед и 500 мл газирана вода. И шайби лимони в каната , задължително. Като се разбърка сока на лимона с меда и се залее с газирана вода, става гъста пяна, много се кефихме като деца
После, като излязоха "модерните" безалкохолни, в Зорница и Венера в Сл.Бряг (това бяха най-добрите коктейлни заведения навремето ) слагаха Спрайт/7up вместо газирана вода. Може би това си пробвала, а не си знаела? А е възможно към меда да добавят и пудра захар, тогава цитроната е леко "замътена" и вкусът е по-различен. Опитай и така. Ако ползваш лимети и кафява захар, става нещо нато върджън кайпириня, пак с лимети, но с бяла захар и мента пък е върджън мохито И при двете можеш да натриеш каната с есенция ром, ама съвсем малко.
Между другото, пробвай цитронадата и с няколко стръка мента или джоджен, измити и усукани, както се изстисква пране, и сложени на дъното на каната. Придават още по-голяма свежест и внасят разнообразие! Джодженът се "изстисква", за да се напукат стеблата и да се прокъсат листата, така етеричните масла избиват обилно и ароматът е много интензивен.
www.facebook.com/artandhobby
- borissova
- виртуоз с тиган
- Мнения: 79
- Регистриран на: вт авг 07, 2012 10:13 am
- :: 10 рецепти от borissova
- :: 34 снимки от borissova
О, благодаря. Ще пробвам задължително!
"То целият свят е болен, синко. Едни от това, Други от онова. Няма здрав човек на света. Гледаш, тялото желязно, а душата — гнила." /Елин Пелин/
-
- гост в кухнята
Здравейте,искам да попитам с какво ще ми препоръчате да поръся тавата преди печене на пица?С брашно или с олио?И ако е с олио няма ли да стане мазна от долу?Благодаря Ви предварително.