Страница 1 от 1

домашно пиле

Публикувано: пон окт 24, 2011 2:28 pm
от vgulubova
как да стане крехко месото на домашното пиле и какво да се сготви от него

Публикувано: пон окт 24, 2011 6:31 pm
от Makaweli
По обясними причини месото на домашните пилета е по-мускулесто, съответно при приготвяне е по-жилаво. Спасението е да се вари по-продължително време или в тенджера под налягане.
Лично аз варя домашното пиле по втория начин. След вдигане на налягането, намалявам котлона на минимум и варя 45 минути до 1 час в зависимост от това колко е възрастно пилето. След прецеждане бульона може да се ползва за супа или ориз, ястие , каша и т.н. Месото може да се яде направо подправено с подправки, да се панира, да се оваля в подправки и да се запече, да се приготви с ориз и всичко останало, което може да се намисли за ястие с пилешко месо.
Дано да съм полезна :)

Re: домашно пиле

Публикувано: пон апр 23, 2012 7:20 pm
от detence1993
Преди да го сготвиш,го сваряваш и обезкостяваш в солена вода!