домашно пиле
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: вт мар 01, 2011 11:41 am
домашно пиле
как да стане крехко месото на домашното пиле и какво да се сготви от него
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
По обясними причини месото на домашните пилета е по-мускулесто, съответно при приготвяне е по-жилаво. Спасението е да се вари по-продължително време или в тенджера под налягане.
Лично аз варя домашното пиле по втория начин. След вдигане на налягането, намалявам котлона на минимум и варя 45 минути до 1 час в зависимост от това колко е възрастно пилето. След прецеждане бульона може да се ползва за супа или ориз, ястие , каша и т.н. Месото може да се яде направо подправено с подправки, да се панира, да се оваля в подправки и да се запече, да се приготви с ориз и всичко останало, което може да се намисли за ястие с пилешко месо.
Дано да съм полезна
Лично аз варя домашното пиле по втория начин. След вдигане на налягането, намалявам котлона на минимум и варя 45 минути до 1 час в зависимост от това колко е възрастно пилето. След прецеждане бульона може да се ползва за супа или ориз, ястие , каша и т.н. Месото може да се яде направо подправено с подправки, да се панира, да се оваля в подправки и да се запече, да се приготви с ориз и всичко останало, което може да се намисли за ястие с пилешко месо.
Дано да съм полезна
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- detence1993
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: пон апр 23, 2012 7:06 pm
Преди да го сготвиш,го сваряваш и обезкостяваш в солена вода!
Не е важно да си красив,а какво сърце имаш за да си обичан!