как да изсуша пипер за пълнене
- STELKINA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 348
- Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- Местоположение: милано родом от сливен
как да изсуша пипер за пълнене
потърсих в интернет пише че се нанижва но не ми е много ясно след като изсъхне и се пълни как се вадят дръшките и семките не се ли начупва
-
- началник печка
- Мнения: 1
- Регистриран на: вт мар 23, 2010 4:06 pm
- :: 1 рецепти от Kler
- akva7
- магьосник в кухнята
- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
Стела,нанизваш червени чушки на здрав конец,като гердан и окачваш на терасата да се сушат,но така,че да не ги вали.Желателно е чушките да са домашно производство,защото другите мухлясват.
При пълнене,отрязваш с остър нож дръжката и малко под нея и после,като тръснеш надолу-семето само си изпада.После ги заливаш с гореща вода и чушките омекват.
При пълнене,отрязваш с остър нож дръжката и малко под нея и после,като тръснеш надолу-семето само си изпада.После ги заливаш с гореща вода и чушките омекват.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Можеш да ги изтърбушиш предварително и ги нанизваш на здрав конец откъм върха.Желателно е пипера да не е капия, а от сортовете на Сиврия,те не са толкава тлъсти като капията и по бързо съхнат,аз примерно като изтърбуша пипера леко го посолявам,нанизвам го и го закачам на проветриво място,но не на пряка слънчева светлина.Трабва чушките да са абсолютно здрави и както казва и АКВА най-добре стават домашните чушки,но да си призная и на мен не винаги ми са се изсушавали идеално,явно зависи също много и от времето,трябва да не е влажно и дъждовно.После при готвене се попарват с гореща вода и това е.Надявам се да съм помогнала.
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Суши се така наречения "селски пипер". Той не е толкова месест, като сортовете капии. Суши се на проветриво, сенчесто място.
Преди употреба, ако бързам, ги заливам с гореща вода или ги оставям да поврят няколко минути, за да могат леко да омекнат и да се почистят дръжките и семето, без да се натрошат чушките. Или за повече време - поне половин час ги накисвам в хладка вода.
Преди употреба, ако бързам, ги заливам с гореща вода или ги оставям да поврят няколко минути, за да могат леко да омекнат и да се почистят дръжките и семето, без да се натрошат чушките. Или за повече време - поне половин час ги накисвам в хладка вода.
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
- STELKINA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 348
- Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- Местоположение: милано родом от сливен
Благодаря ви
Свекървата ми прати от БГ домашен пипер нанизах го и дано изсъхне добре . Тук климата е доста влажен през деня го държа навън а вечер го прибирам . В нашия край не се готви сух пипер или поне майка ми и свекърва ми не готвят . А и не бях виждала да се продава . Дано изсъхне добре та да опитаме . Благодаря ви за отговорите
Свекървата ми прати от БГ домашен пипер нанизах го и дано изсъхне добре . Тук климата е доста влажен през деня го държа навън а вечер го прибирам . В нашия край не се готви сух пипер или поне майка ми и свекърва ми не готвят . А и не бях виждала да се продава . Дано изсъхне добре та да опитаме . Благодаря ви за отговорите