Страница 1 от 1

как да изсуша пипер за пълнене

Публикувано: нед сеп 25, 2011 8:27 pm
от STELKINA
потърсих в интернет пише че се нанижва но не ми е много ясно след като изсъхне и се пълни как се вадят дръшките и семките не се ли начупва :?

Публикувано: пон сеп 26, 2011 9:13 pm
от Kler
Преди да се пълнят, сухите чушки се заливат с хладка вода за да омекнат /киснат около 5 мин / и внимателно се почистват от семките. Може да се почистят и преди да се накиснат, но много се ронят. :)

Публикувано: вт сеп 27, 2011 12:08 am
от akva7
Стела,нанизваш червени чушки на здрав конец,като гердан и окачваш на терасата да се сушат,но така,че да не ги вали.Желателно е чушките да са домашно производство,защото другите мухлясват.
При пълнене,отрязваш с остър нож дръжката и малко под нея и после,като тръснеш надолу-семето само си изпада.После ги заливаш с гореща вода и чушките омекват.

Публикувано: вт сеп 27, 2011 1:04 am
от mamcheto61
:D Можеш да ги изтърбушиш предварително и ги нанизваш на здрав конец откъм върха.Желателно е пипера да не е капия, а от сортовете на Сиврия,те не са толкава тлъсти като капията и по бързо съхнат,аз примерно като изтърбуша пипера леко го посолявам,нанизвам го и го закачам на проветриво място,но не на пряка слънчева светлина.Трабва чушките да са абсолютно здрави и както казва и АКВА най-добре стават домашните чушки,но да си призная и на мен не винаги ми са се изсушавали идеално,явно зависи също много и от времето,трябва да не е влажно и дъждовно.После при готвене се попарват с гореща вода и това е.Надявам се да съм помогнала. :thumup:

Публикувано: вт сеп 27, 2011 12:31 pm
от tillia
Суши се така наречения "селски пипер". Той не е толкова месест, като сортовете капии. Суши се на проветриво, сенчесто място.
Преди употреба, ако бързам, ги заливам с гореща вода или ги оставям да поврят няколко минути, за да могат леко да омекнат и да се почистят дръжките и семето, без да се натрошат чушките. Или за повече време - поне половин час ги накисвам в хладка вода.

Публикувано: нед окт 02, 2011 8:33 am
от STELKINA
Благодаря ви :)
Свекървата ми прати от БГ домашен пипер нанизах го и дано изсъхне добре . Тук климата е доста влажен през деня го държа навън а вечер го прибирам . В нашия край не се готви сух пипер или поне майка ми и свекърва ми не готвят . А и не бях виждала да се продава . Дано изсъхне добре та да опитаме :thumup: . Благодаря ви за отговорите :chef: