Защо заквасената ми сметана не се сгъстява
- desyj
- магьосник в кухнята
- Мнения: 96
- Регистриран на: ср авг 29, 2007 10:46 am
- :: 64 рецепти от desyj
- :: 43 снимки от desyj
Здравейте , правих торта по рецептата на торта Алиана и крема със заквасената сметана ми стана страхотен, за първи път правя такъв, не че не съм имала желание, ами по скоро смелост, не знаех дали ще се получи, стана гъст и пухкав, гостите много харесаха тортата, замених само кайсийките с ягоди, а иначе използвах заквасена сметана Данон, за мен е най-добрата
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
На принципа думата дума отваря, се сетих, че някъде имах записана рецепта за :
Сметанов крем , заместител на сметаната:
За 1 доза :
150 гр. чисто масло
1 ч.ч сварено и прецедено прясно мляко
3 с.л пудра захар
1 пакетче ванилия
Млякото и маслото се загряват докато се стопи маслото .Прибавяте пудрата захар и ванилията. Охлаждате се сместта до 40 С - пробвайте сместта с кутрето на ръката си.
Разбивате сместта в продължение на 5 мин. Изсипва се в не метален съд и се слага на хладно за 24 часа. Разбивате преди ползване охладения крем.
Преди няколко години пробвах тази рецепта от чисто любопитство. Реших , че ако не стане ще ползвам сместта за маслен сладкиш със сини сливи.
Не направих сладкиш - просто крема се получи.
Сметанов крем , заместител на сметаната:
За 1 доза :
150 гр. чисто масло
1 ч.ч сварено и прецедено прясно мляко
3 с.л пудра захар
1 пакетче ванилия
Млякото и маслото се загряват докато се стопи маслото .Прибавяте пудрата захар и ванилията. Охлаждате се сместта до 40 С - пробвайте сместта с кутрето на ръката си.
Разбивате сместта в продължение на 5 мин. Изсипва се в не метален съд и се слага на хладно за 24 часа. Разбивате преди ползване охладения крем.
Преди няколко години пробвах тази рецепта от чисто любопитство. Реших , че ако не стане ще ползвам сместта за маслен сладкиш със сини сливи.
Не направих сладкиш - просто крема се получи.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 161
- Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
Чудесно предложение! Много полезна рецепта! Благодарско!ma_rri_na написа:На принципа думата дума отваря, се сетих, че някъде имах записана рецепта за :
Сметанов крем , заместител на сметаната:
И в тази връзка - преди около месец купих от Лидл заквасена сметана "Пилос" - 900 г. Само се изтормозих с нея - втечни се та стой та гледай. Е, реших си проблема с крема като го "дооправих" с желатин, но не там е въпроса.
Внимавайте с тази марка заквасена сметана.
Течната им сметана в малките кутийки е безотказна!