Страница 1 от 2

Може ли да се сиропира кекс?

Публикувано: чет ное 25, 2010 8:40 pm
от Aliana
...и ако да - как става? Топъл или студен? С топъл или студен сироп? И някаква точна рецепта ли трябва да е или всеки кекс може да се сиропира?

Благодаря ви предварително! :love:

: Може ли да се сиропира кекс?

Публикувано: пет ное 26, 2010 3:29 am
от mamcheto61
:P :P :P Алиана,досега не съм срещала такава рецепта,но ти имаш опит в експериментите,така че пробвай и сподели.Принципа на всички сиропирани неща е едното ако е топло другото да е студено,но по-често сиропа е горещ,а печивото е студено,тогава не става тестяно.Желая ти успех при експериментирането и дано ти се получи и да стане вкусно.Пробвай със сок от компот като го загрееш да заври и му добавиш още захар-аз така си сиропирам тортите. :thumup: :thumup: :thumup: :thumup:

Публикувано: пет ное 26, 2010 12:40 pm
от elityyy79
Ммм,много интересно,до сега не съм се сещала,за сиропиран кекс.Навярно,ще нещо подобно на реване,но може би не толкова сочно.Трябва да се пробва,предполагам,че ще е вкусно.Ако,някой го направи,с удоволствие,ще чакам отзиви! :)

Публикувано: пет ное 26, 2010 1:52 pm
от Elti
Здравей, Рали.
Мисля, че не е проблем да се сиропира кекс.
За кекс по тази рецепта Пухкав кекс съм сигурна, че ще стане.(Преди време тази рецепта беше много популярна и аз я използвах и за кекс и за сиропиран сладкиш тип "реване". Сиропът не трябва да е много гъст и не трябва да го "удавяш". Сиропираш така, че дъното да е сочно, а горната част на кекса не (поне аз така правех :) )

Поглеждам друга рецепта (съвсем случайно) - ето тази Кекс Зебра - II вид. Тук не знам как ще се получи. Обърни внимание на разликата в количеството мазнина.
Първият кекс има вкус по-близък до пандишпан, а втория е по-маслен (и по-ронлив). Не вярвам да не стане и с кекса от втората рецепта, но...мисля, че ще е тежък на вкус.
Та мойто мнение е, че има значение рецептата, по която ще приготвиш кекс (който след това искаш да сиропираш). И го остави хубаво да изстине, а сиропът може хладък или леко горещ, но не току-що врял (това е вид застраховка :) )
Успех, мила и чакаме новини от кухнята :D

сиропиране на кекс

Публикувано: пет ное 26, 2010 2:24 pm
от ma_rri_na
Здравей,
сещам се за един кекс , който се прави сиропиран, но с какаов сироп -
" Ненаситната калугерка" - при заливане - колкото и горещ какаов сироп да наливаш - кекса си го " попива" / кекса трябва да е студен /, и тъй като сиропа е с масло, като изтине направо - се топи в устата.Мисля , че има такъв някъде из рецептите -
http://www.receptite.com/recepta.php?r=8763 - " Жадната монахиня".
До колкото се сещам при торта "Шварцвалд" - какаовите блатове преди да се сиропират , трябва да са леко сухи , за да попие по добре сиропа с вишни и Кирша- на същия принцип би трябвало и кекса за сиропиране да е " изпръхнал".
Но мисля, че при сиропиране на кекс , самото тесто трябва да е с малко захар, защото после няма да може да се яде от сладост .
Трябва да погледна из готварските тефтери каква е рецептата за " Ненаситната калугерка".

Публикувано: пет ное 26, 2010 5:43 pm
от Aliana
Милички, благодаря ви за отзивите!

Не съм го направила, смятах за днес да го правя, но ми се появи работа и не успях. Ако пробвам, ще търся рецепта с малко мазнина и ще намаля захарта. Идеята за какаов сироп ми хареса, а и за кипнатия сок от компот също. Ако направя нещо, ще се похваля - или ще пиша в провалите :D

Лека вечер на всички ви и приятен уикенд! :love:

Публикувано: съб ное 27, 2010 12:19 pm
от bauto666
Аз също обичам да сиропирам ,когато правя кекс.Особено ако е по-твърд като кекс или е направен без яйца.Сиропа е топъл,а кекса студен. :)

Публикувано: съб ное 27, 2010 12:50 pm
от bauto666
Може да опитате с Еклеров сладкиш с тиква ,ако е без яйца и е запечен....идеята е моя, за рецептата и го сиропирам ,когато е готов и изтинал

Публикувано: съб ное 27, 2010 2:39 pm
от vyra59
Здравейте! Аз съм правила сиропиран кекс-по рецептата на пухкав кекс.
Студен го надупчвам малко и го заливам с не много топъл сироп от вода, за-
хар, какао, малко кр. масло и 1 ванилия. Отгоре го заливам с шоколадова
глазура.

:thumup:

Публикувано: съб ное 27, 2010 4:01 pm
от beni
Разбира се,че може.Ще добавя една рецепта за сиропиран кекс.