...и ако да - как става? Топъл или студен? С топъл или студен сироп? И някаква точна рецепта ли трябва да е или всеки кекс може да се сиропира?
Благодаря ви предварително!
Може ли да се сиропира кекс?
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Може ли да се сиропира кекс?
www.facebook.com/artandhobby
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
:P :P :P Алиана,досега не съм срещала такава рецепта,но ти имаш опит в експериментите,така че пробвай и сподели.Принципа на всички сиропирани неща е едното ако е топло другото да е студено,но по-често сиропа е горещ,а печивото е студено,тогава не става тестяно.Желая ти успех при експериментирането и дано ти се получи и да стане вкусно.Пробвай със сок от компот като го загрееш да заври и му добавиш още захар-аз така си сиропирам тортите.
- elityyy79
- виртуоз с тиган
- Мнения: 111
- Регистриран на: нед ное 15, 2009 2:23 pm
- :: 104 снимки от elityyy79
- Местоположение: Пловдив
- Elti
- магьосник в кухнята
- Мнения: 678
- Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
- :: 31 рецепти от Elti
- :: 1236 снимки от Elti
- Местоположение: Перник
- Контакти:
Здравей, Рали.
Мисля, че не е проблем да се сиропира кекс.
За кекс по тази рецепта Пухкав кекс съм сигурна, че ще стане.(Преди време тази рецепта беше много популярна и аз я използвах и за кекс и за сиропиран сладкиш тип "реване". Сиропът не трябва да е много гъст и не трябва да го "удавяш". Сиропираш така, че дъното да е сочно, а горната част на кекса не (поне аз така правех )
Поглеждам друга рецепта (съвсем случайно) - ето тази Кекс Зебра - II вид. Тук не знам как ще се получи. Обърни внимание на разликата в количеството мазнина.
Първият кекс има вкус по-близък до пандишпан, а втория е по-маслен (и по-ронлив). Не вярвам да не стане и с кекса от втората рецепта, но...мисля, че ще е тежък на вкус.
Та мойто мнение е, че има значение рецептата, по която ще приготвиш кекс (който след това искаш да сиропираш). И го остави хубаво да изстине, а сиропът може хладък или леко горещ, но не току-що врял (това е вид застраховка )
Успех, мила и чакаме новини от кухнята
Мисля, че не е проблем да се сиропира кекс.
За кекс по тази рецепта Пухкав кекс съм сигурна, че ще стане.(Преди време тази рецепта беше много популярна и аз я използвах и за кекс и за сиропиран сладкиш тип "реване". Сиропът не трябва да е много гъст и не трябва да го "удавяш". Сиропираш така, че дъното да е сочно, а горната част на кекса не (поне аз така правех )
Поглеждам друга рецепта (съвсем случайно) - ето тази Кекс Зебра - II вид. Тук не знам как ще се получи. Обърни внимание на разликата в количеството мазнина.
Първият кекс има вкус по-близък до пандишпан, а втория е по-маслен (и по-ронлив). Не вярвам да не стане и с кекса от втората рецепта, но...мисля, че ще е тежък на вкус.
Та мойто мнение е, че има значение рецептата, по която ще приготвиш кекс (който след това искаш да сиропираш). И го остави хубаво да изстине, а сиропът може хладък или леко горещ, но не току-що врял (това е вид застраховка )
Успех, мила и чакаме новини от кухнята
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Здравей,
сещам се за един кекс , който се прави сиропиран, но с какаов сироп -
" Ненаситната калугерка" - при заливане - колкото и горещ какаов сироп да наливаш - кекса си го " попива" / кекса трябва да е студен /, и тъй като сиропа е с масло, като изтине направо - се топи в устата.Мисля , че има такъв някъде из рецептите -
http://www.receptite.com/recepta.php?r=8763 - " Жадната монахиня".
До колкото се сещам при торта "Шварцвалд" - какаовите блатове преди да се сиропират , трябва да са леко сухи , за да попие по добре сиропа с вишни и Кирша- на същия принцип би трябвало и кекса за сиропиране да е " изпръхнал".
Но мисля, че при сиропиране на кекс , самото тесто трябва да е с малко захар, защото после няма да може да се яде от сладост .
Трябва да погледна из готварските тефтери каква е рецептата за " Ненаситната калугерка".
сещам се за един кекс , който се прави сиропиран, но с какаов сироп -
" Ненаситната калугерка" - при заливане - колкото и горещ какаов сироп да наливаш - кекса си го " попива" / кекса трябва да е студен /, и тъй като сиропа е с масло, като изтине направо - се топи в устата.Мисля , че има такъв някъде из рецептите -
http://www.receptite.com/recepta.php?r=8763 - " Жадната монахиня".
До колкото се сещам при торта "Шварцвалд" - какаовите блатове преди да се сиропират , трябва да са леко сухи , за да попие по добре сиропа с вишни и Кирша- на същия принцип би трябвало и кекса за сиропиране да е " изпръхнал".
Но мисля, че при сиропиране на кекс , самото тесто трябва да е с малко захар, защото после няма да може да се яде от сладост .
Трябва да погледна из готварските тефтери каква е рецептата за " Ненаситната калугерка".
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Милички, благодаря ви за отзивите!
Не съм го направила, смятах за днес да го правя, но ми се появи работа и не успях. Ако пробвам, ще търся рецепта с малко мазнина и ще намаля захарта. Идеята за какаов сироп ми хареса, а и за кипнатия сок от компот също. Ако направя нещо, ще се похваля - или ще пиша в провалите
Лека вечер на всички ви и приятен уикенд!
Не съм го направила, смятах за днес да го правя, но ми се появи работа и не успях. Ако пробвам, ще търся рецепта с малко мазнина и ще намаля захарта. Идеята за какаов сироп ми хареса, а и за кипнатия сок от компот също. Ако направя нещо, ще се похваля - или ще пиша в провалите
Лека вечер на всички ви и приятен уикенд!
www.facebook.com/artandhobby
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 2
- Регистриран на: ср апр 14, 2010 3:39 pm
- :: 3 рецепти от bauto666
- :: 25 снимки от bauto666
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 2
- Регистриран на: ср апр 14, 2010 3:39 pm
- :: 3 рецепти от bauto666
- :: 25 снимки от bauto666
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 15
- Регистриран на: пет ное 23, 2007 1:08 pm
- :: 71 рецепти от beni
- :: 30 снимки от beni