Крем карамел
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: съб ное 20, 2010 8:54 am
слагаме го в студена фурна, задаваме 150 града и като се позачерви леко отгоре спираме фурната и го остава да изстине вътре... отличен резултат, без шуплиvasseto написа:силната фурна и фолиото отгоре няма да помогнат, на силна фурна водата ще ти завира много бързо в тавата. Крем карамела по учебник се пече на 120-130 градуса, като продължителността на печене е 2-3 часа
карамелът у нас си стои на плочка и много му се радвам. стопиава се до ниакъде след ниаколко дни престой в хладилника
- chochi
- виртуоз с тиган
- Мнения: 14
- Регистриран на: нед ное 29, 2009 1:31 pm
- :: 6 рецепти от chochi
- :: 9 снимки от chochi
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Здравейте...........по въпроса с крем карамела,колкото пъти го правих по правилата,толкова пъти не ми се получи...........след време приготвих кодрит кадир(рецептата)а в нея се приготвя по противоположен ред крем карамела и ми се получи.....гладък и вкусен........от тогава,бъркам сместа без притеснения кое с кое..............и слагам формата винаги в гореща вода......:):)
- lucky6
- виртуоз с тиган
- Мнения: 198
- Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
- :: 7 рецепти от lucky6
- :: 13 снимки от lucky6
Здравейте отново!
Честно да ви кажа май колкото по не се старая толкова по-добре става. Онзи ден отново го направих, но нямах много време - без фолио, никакви три часа и нищо по-особено при приготвянето. Изядоха се 2 на другия ден и те си имаха малка плочка. На втория се доизядоха останалите 4 и на дъното нямаше нищо залепнало или неразтопено!!! Може да ви е смешно, ама аз си го отбелязвам като огромен успех, че чак съм леко горда от това. Като прибавим и факта, че поръчаната миналата седмица в заведение порция също имаше плочка на дъното... направо ще ходя с вирнат нос до следващото забъркване.
Много ви благодаря за съветите!
Честно да ви кажа май колкото по не се старая толкова по-добре става. Онзи ден отново го направих, но нямах много време - без фолио, никакви три часа и нищо по-особено при приготвянето. Изядоха се 2 на другия ден и те си имаха малка плочка. На втория се доизядоха останалите 4 и на дъното нямаше нищо залепнало или неразтопено!!! Може да ви е смешно, ама аз си го отбелязвам като огромен успех, че чак съм леко горда от това. Като прибавим и факта, че поръчаната миналата седмица в заведение порция също имаше плочка на дъното... направо ще ходя с вирнат нос до следващото забъркване.
Много ви благодаря за съветите!