Идея ?!?
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: съб окт 23, 2010 11:41 pm
Идея ?!?
Здрасти искам да ви поптитам за идеи рецети (екстравагантни и новаторски) за необходимите продукти :Зелена салата,Свинско бон филе и гъби +продукти които може да добавя.Това ще ми трябва за състезание по готварсто в училище.Предварително благодаря
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Привет миличко,имаш късмет че прегледах темите и набързо намерих нещо
"Свинско с праз и гъби"-500гр св.месо(не се уточнява точно какво)щипка черен пипер,1с.л.брашно,3 малки стръка праз,300гр печурки,2-3с.л.олио,1 скилида чесън,200мл горещ месен бульон(1/2кубче)2с.л.соев сос,1ч.л.къри(ако е леко лютиво още по-добре) и сол на вкус.Нарязва се месото на жулиени(ивички),прибавя се соевият сос,брашното,пресования чесън,1с.л.олио и черен пипер,разбърква се и се оставя 30 минути да поеме маринатата,следкоето го слагаме в голям тиган да се изпържи.През това време празът се нарязва на колелца,гъбите на тънко и ги добавяме при месото.Всичко се пържи 3-4 минути на тих огън.Залива се сбульона и се задушава на тих огън още 15 минути,посолява се иподправяме с къри.Поднася се с салата и сварени макарони,може и с ориз или картофено пюре,но винаги със салата.ПРеснимах снимката и не е много качествена и ако успея да я кача ще е добре,а пък утре (днес)ще се разровя из книгите и дано намеря нещо по интересно.
http://www.receptite.com/photos/mini/Ao ... N68681.jpg
"Свинско с праз и гъби"-500гр св.месо(не се уточнява точно какво)щипка черен пипер,1с.л.брашно,3 малки стръка праз,300гр печурки,2-3с.л.олио,1 скилида чесън,200мл горещ месен бульон(1/2кубче)2с.л.соев сос,1ч.л.къри(ако е леко лютиво още по-добре) и сол на вкус.Нарязва се месото на жулиени(ивички),прибавя се соевият сос,брашното,пресования чесън,1с.л.олио и черен пипер,разбърква се и се оставя 30 минути да поеме маринатата,следкоето го слагаме в голям тиган да се изпържи.През това време празът се нарязва на колелца,гъбите на тънко и ги добавяме при месото.Всичко се пържи 3-4 минути на тих огън.Залива се сбульона и се задушава на тих огън още 15 минути,посолява се иподправяме с къри.Поднася се с салата и сварени макарони,може и с ориз или картофено пюре,но винаги със салата.ПРеснимах снимката и не е много качествена и ако успея да я кача ще е добре,а пък утре (днес)ще се разровя из книгите и дано намеря нещо по интересно.
http://www.receptite.com/photos/mini/Ao ... N68681.jpg
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: съб окт 23, 2010 11:41 pm
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Доуточни моля те:
Основни продукти :
ако добре съм те разбрала - свинско бон филе и гъби
Но за зелената салата кои са основните продукти ? -
може да направиш салата Цезар - в раличен вариант. Да ползваш рукула, кресон, червена салата и т.н
Какво значи новаторски ? - пяна от нар и т.н
Различен тип подготовка на месото или използване на изчанчени продукти които неможеш да намериш?
Или да изхабиш бон филето на капама ?
Основни продукти :
ако добре съм те разбрала - свинско бон филе и гъби
Но за зелената салата кои са основните продукти ? -
може да направиш салата Цезар - в раличен вариант. Да ползваш рукула, кресон, червена салата и т.н
Какво значи новаторски ? - пяна от нар и т.н
Различен тип подготовка на месото или използване на изчанчени продукти които неможеш да намериш?
Или да изхабиш бон филето на капама ?
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Здравей .
Сетих се, какво съм правила от свинско филе - може да не е чак толкова новаторско но!
По принцип събирам списания с готварски рецепти. Едно от тях е списание " Меню ".
Изнамерих в сайта им рецептата правена от мен, но леко видоизменена :
http://www.menumag.bg/recepta/pylneni-svinski-filenca
В соса сложих гъби, сготвих ги и сгъстих соса със сметана. Ползвах ги за гарнитура вместо броколи.
Друго , което съм правила е пълнени свински филенца с кайма от наденица чоризо / взех кайма от силно овкусена наденица/, сушени кайсии , лешници, хвойна - няколко зрънца - с нея овкусяват естественият джин/ можеш да си купиш от билкова аптека/ .Гъбите бяха диви, но непомня дали бяха част от плънката или допълнение. Тази рецепта си спомням , че беше публикувана в списание " Сладко и солено" - не го списват от повече от десетина години насам , така че ако проявяваш интерес ще потърся оригинала.
Сетих се, какво съм правила от свинско филе - може да не е чак толкова новаторско но!
По принцип събирам списания с готварски рецепти. Едно от тях е списание " Меню ".
Изнамерих в сайта им рецептата правена от мен, но леко видоизменена :
http://www.menumag.bg/recepta/pylneni-svinski-filenca
В соса сложих гъби, сготвих ги и сгъстих соса със сметана. Ползвах ги за гарнитура вместо броколи.
Друго , което съм правила е пълнени свински филенца с кайма от наденица чоризо / взех кайма от силно овкусена наденица/, сушени кайсии , лешници, хвойна - няколко зрънца - с нея овкусяват естественият джин/ можеш да си купиш от билкова аптека/ .Гъбите бяха диви, но непомня дали бяха част от плънката или допълнение. Тази рецепта си спомням , че беше публикувана в списание " Сладко и солено" - не го списват от повече от десетина години насам , така че ако проявяваш интерес ще потърся оригинала.