За mimoza784
Публикувано: вт дек 14, 2010 1:45 pm
Рецепта на Devil's Food Cake - иначе е суха смес
http://southernfood.about.com/od/chocol ... 30319l.htm
Този кейк се замразява.Съставката shortening - при нас това чудо не се продава и представлява 100% втвърдена растителна мазнина и явно не може да се замени с маргарин (40-80% мазнина); маслото също съдържа вода (17-20%), така че спокойно можеш да ползваш палмово масло - втвърдено или свинска мас.
BAKER'S Semi-Sweet Chocolate - можеш да ползваш готварски шоколад
в рецептата пише 5 блокчета - така че около 200 гр.
COOL WHIP Whipped Topping - от "http://en.wikipedia.org/wiki/Cool_Whip#Ingredients " от това което пише става ясно, че е на принципа на растителната сметана като hopla или всяка друга растителна течна сметана. А 8 oz е 224 грама. - когато сметаната е в туба - за крема на тортата .
а thawed сметана е течна сметана за разбиване
по надолу има описание как се разтапя шоколада в микровълнова и после се смесва със сметаната, както и описание как да си направиш "заврънтулките" върху тортата от разбитата сметана или разтопен шоколад .
Излиза , че рецептата на тортата която ти е харесала е напълно изпълнима.
Сайта е на kraft food - като Йоткер например и е логично рецептата да е с техни сухи смеси и други продукти.
http://southernfood.about.com/od/chocol ... 30319l.htm
Този кейк се замразява.Съставката shortening - при нас това чудо не се продава и представлява 100% втвърдена растителна мазнина и явно не може да се замени с маргарин (40-80% мазнина); маслото също съдържа вода (17-20%), така че спокойно можеш да ползваш палмово масло - втвърдено или свинска мас.
BAKER'S Semi-Sweet Chocolate - можеш да ползваш готварски шоколад
в рецептата пише 5 блокчета - така че около 200 гр.
COOL WHIP Whipped Topping - от "http://en.wikipedia.org/wiki/Cool_Whip#Ingredients " от това което пише става ясно, че е на принципа на растителната сметана като hopla или всяка друга растителна течна сметана. А 8 oz е 224 грама. - когато сметаната е в туба - за крема на тортата .
а thawed сметана е течна сметана за разбиване
по надолу има описание как се разтапя шоколада в микровълнова и после се смесва със сметаната, както и описание как да си направиш "заврънтулките" върху тортата от разбитата сметана или разтопен шоколад .
Излиза , че рецептата на тортата която ти е харесала е напълно изпълнима.
Сайта е на kraft food - като Йоткер например и е логично рецептата да е с техни сухи смеси и други продукти.