Страница 1 от 1

хрупкави гофрети?

Публикувано: нед юни 20, 2010 6:13 pm
от Vanet
Моля, помагайте Как се правят гофретим ама наистина хрупкави? :) Много ги обичаме, ама за съжаление стават хрупкави докато се пекат и след това като изстинат - омекват :( . Знае ли някой каква е тайната?

Публикувано: нед юни 20, 2010 6:19 pm
от ani777y
а можем ли да си направим гофрети ако нямаме гофретник (съжалявам че ползвам темата,но се надявам да не е мн нахално)

Хрупкави гофрети

Публикувано: нед юни 20, 2010 8:41 pm
от korneliq
Тайната на хрупкавите гофрети...да си останат такива и да не омекват , като престоят е ...да се изяждат на момента! Това е в кръга на шегата. Наистина така се получава. Аз ги изваждам от гофретника и ги слагам на кухненска хартия, да поемат парата. Иначе, ако се слагат една върху друга, се запарват и омекват.
А що се отнася до това, да се приготвят гофрети без гофретник...пробвай с тостер, би трябвало да стане...пак се затваря и се изпича.

Публикувано: нед юни 20, 2010 10:56 pm
от Vanet
Благодаря ви за отговорите до тук. :) А нещо в съставките има ли по-особено? А иначе много ясно, че гофретник се използва. Аз ги слагам на скарата от фурната да изстиват. :)

хрупкави гофрети

Публикувано: пон юни 21, 2010 9:08 am
от korneliq
Влез в рецептите и си избери желаната рецепта. Аз всеки път експериментирам и слагам различни неща в тестото-стафиди, ром, ябълки, фурми...въпрос на вкус. :wink: :D :chef: Успех!

Публикувано: пон юни 21, 2010 9:29 am
от Aliana
Аз не съм майстор-вафладжия, но бих опитала с разделяне на яйцата. Белтъците на сняг и след като разбия всички продукти, да ги прибавя най-накрая, само с леко разбъркване. Така би станало по-подобно на бишкотено тесто, а то след изстиване е доста хрупаво. Естествено пак бих ги оставила да изстиват на скарата.

Успех!

Публикувано: вт юни 22, 2010 3:08 pm
от eni33
И аз дълго търсих рецепта за хрупкави гофрети и най-накрая намерих.Ето я и самата рецепта:250г. разтопено масло,6 яйца,300г. вода,500г брашно,50г.захар,1 ванилия.Това е оригиналната рецепта,но аз си правя гофретите в солен вариант така:250г. разтопено масло,6 яйца,300г,вода,500г брашно,1 ч.л. сол,натрошено сирене около 200г.Стават много вкусни.За да не омекват,след като ги изпека ги оставям върху дървена дъска,покрита с кухненска хартия една по една докато поизтинат и тогава ги нареждам една върху друга.