Страница 1 от 1

грейви

Публикувано: нед апр 11, 2010 6:02 pm
от ani_karamfilova
Извинявайте за въпроса но незнам от къде да купя сос грейви или как да го направя. Търсих навсякъде но неможах да намеря :( :( :( :(

Публикувано: пон апр 12, 2010 11:00 am
от MUNA
Ани,това е рецептата която аз я имам за соса и съм я правила.
15 мл сос “Уорчестър”, 70 мл червено вино, 2 щипки захар, 200 гр масло, 1 кубче телешки бульон.
В тигана поставям сос “Уорчестър” и червеното вино.Наклонете тигана и в празната част сипете захарта да се карамелизира. Сложете маслото и бъркайте да се разтопи. Капнете малко вода и добавете телешкия бульон. Разбийте с тел да не станат бучки. Сосът трябва да се сгъсти и да потъмнее.
Тази рецепта знам аз.

здравейте

Публикувано: пон апр 12, 2010 11:44 am
от PassionFlower
<div>

<object width='560' height='345' id='FiveminPlayer' classid='clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000'>

<param name='allowfullscreen' value='true'>

<param name='allowScriptAccess' value='always'>

<param name='movie' value='http://embed.5min.com/1900125/'>

<param name='wmode' value='window'>

<embed name='FiveminPlayer' src='http://embed.5min.com/1900125/' type='application/x-shockwave-flash' width='560' height='345' allowfullscreen='true' allowScriptAccess='always' wmode='window'>

</embed>

</object>

<br><a href='http://www.5min.com/Video/How-to-Make-V ... vy-1900125' target='_blank'>Vegetarian Gravy recipe</a>

</div>

Това намерих аз, само че е на английски ето и линк за връзка : http://www.cooksrecipes.com/sauce/gible ... ecipe.html

Публикувано: пон апр 12, 2010 12:27 pm
от Pavel
Gravy (грейви) не е точно определен вид сос с определена рецепта. Има много видове и вариации, но общото в тях е, че се започва със сос от печено месо.

Обикновените по-редки сосове грейви, подходящи за месо или зеленчуци се приготвят, като соса от печено месо се разтвори с малко вино или бульон. Тази смес се затопля и разбърква до желаната гъстота. По желание може да се добавят малко подправки или масло, но най-общо крайния резултат се определя от това как изглежда соса от печенето. Той естествено може да бъде по-гъст или течен, мазен или воднист, може да има леко запечени парченца по стените на тавата и т.н.

Ако искате да сервирате соса към картофено пюре или паста, тогава е необходимо резултата получен по гореописания начин да се сгъсти. Това може да стане с брашно или нишесте, сметана или дори сирена.

По-късно може да преведа някоя рецепта, но както казах - грейви е по-скоро идея, всеки може да съобрази това, което има и да го комбинира по подходящ начин.

Публикувано: пон апр 12, 2010 4:25 pm
от ani_karamfilova
Благодаря ви много. тази рецепта ми е нужна точно за картофино пюре :)

Публикувано: пон апр 12, 2010 5:08 pm
от ani_karamfilova
PassionFlower много ти благодаря за видеото но малко съм зле със англ и ми е трудно да преведа някои от продуктите :( ако намериш нещо на бг ще съм ти мн благодарна :) :) :) :) :)

Сос Грейви

Публикувано: пон апр 12, 2010 8:17 pm
от PassionFlower
Сега ще се разтърся из нет-а и ще видим какво ще излезе :) Няма проблеми ако нещо друго ти трябва питай :)

Публикувано: вт апр 13, 2010 12:13 pm
от ani_karamfilova
PassionFlower ms mnnn :hug: :hug: :hug: :)

Публикувано: ср апр 14, 2010 1:21 pm
от neli1100
И аз ще опитам днес от печеното агнешко да сътворя някакво подобие.Благодаря за чудесната идея,защото аз винаги си пребирам бульон от месата ,които предварително оварям,но от печеното става по-гъст соса и ще се получи по-наситен вкус и аромат-предполагам.