Козунак на конци
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
И какво стана?PassionFlower написа:И аз го пускам сега да се върти вътре
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: вт апр 27, 2010 10:58 pm
Здравейте момичета.
Много ме впечатлихте с правенето на козунак с помощта на центрофугата.
Ако напишете и рецепта, с която да стане на конци, и да ползвам центрофугата ще е супер!!!
Но да попитам, замесва се тестото, след това оставява ли се да втаса в плика в който сте сложили 1/2 к.ч. олио, например в барабана на перлнята да се повърти на 50 градуса, на програмата за цветно , че е по - къса, премесвате ли го след това или не, и чак след това пуснахте центрофугата? Да, но мойта пералня няма регулиране на оборотите и центрофугата и е около 5 мин. Ще са достатъчни ли тези 5 мин. или се повтаря?
Купих си от брашното на София мел. Ще чакам с нетърпение отговора ви, и ще пробвам.
Много ме впечатлихте с правенето на козунак с помощта на центрофугата.
Ако напишете и рецепта, с която да стане на конци, и да ползвам центрофугата ще е супер!!!
Но да попитам, замесва се тестото, след това оставява ли се да втаса в плика в който сте сложили 1/2 к.ч. олио, например в барабана на перлнята да се повърти на 50 градуса, на програмата за цветно , че е по - къса, премесвате ли го след това или не, и чак след това пуснахте центрофугата? Да, но мойта пералня няма регулиране на оборотите и центрофугата и е около 5 мин. Ще са достатъчни ли тези 5 мин. или се повтаря?
Купих си от брашното на София мел. Ще чакам с нетърпение отговора ви, и ще пробвам.
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Mimsi написа:
Mimsi, аз го пуснах само веднъж на центрофуга, след което извадих тестото и го чаках пак да втаса. Ами получи се нещо средно.. Хем имаше тук-там конци, хем нямаше.. Явно е трябвало поне още 1,2 пъти да го завъртя в центрофугата, но изяде се деИ какво стана?
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
idn , аз така и неуспях да пробвам този метод , но написаха,че се пуска в центрофугата за 15 мин.Щом твоята е на 5 мин пускаш я 3 пъти.И за какви 50градуса говориш?Да не вземеш да го пуснеш на пълна програма с пране и изплакване! )))
Хехе , тази година тестото беше само центрофугирано,догодина да не вземем и да го изпираме! ))
Хехе , тази година тестото беше само центрофугирано,догодина да не вземем и да го изпираме! ))
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: вт апр 27, 2010 10:58 pm
Не съм видяла за 15-сете минути, благодаря.mimsi написа:idn , аз така и неуспях да пробвам този метод , но написаха,че се пуска в центрофугата за 15 мин.Щом твоята е на 5 мин пускаш я 3 пъти.И за какви 50градуса говориш?Да не вземеш да го пуснеш на пълна програма с пране и изплакване! )))
Хехе , тази година тестото беше само центрофугирано,догодина да не вземем и да го изпираме! ))
А за градусите, ми хрумна и го написах, не се бях замислила, как може да се получи, ама то през ноща към 1-2 часа, явно не съм била много в час, но сега, въпреки че още не съм си доспала, и подтикната от въпроса ти ..., се чудя как ли може и да се загрее в пералнята, и тъй като с вода - на програма за пране, ще е абсурд да се получи, но... може би на програмата за сушене ще стане, само дето не знам каква и е температурата.
Искрено ме развесели, представих си торбата с козунака плуваща във вода...ха-ха-ха.
Поздрави !!!
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: вт апр 27, 2010 10:58 pm
И все пак, ако не е проблем, моля да споделите изпробвана и успешна рецепта, или линк към нея, с ваши впечатления около приготвянето евентуално.
Аз два-три пъти пробвах, но... неуспешно, нито е мек като купешките, а за конци не можеше и дума да става, но ... бяха геройски изядени.
"Пени се не пени се ще те ям..."
Аз два-три пъти пробвах, но... неуспешно, нито е мек като купешките, а за конци не можеше и дума да става, но ... бяха геройски изядени.
"Пени се не пени се ще те ям..."
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: нед май 01, 2011 12:32 pm
Здравейте, искам да споделя, че и аз така правя козунаци и не само за великден. Само че редувам центруфугата със сушилнята. Измесвам го на тесто, слагам го в 3 плика по-дебелички и го пускам 15 мин на центруфуга, 5 мин в сушилня, оставям тестото да почине 10 мин и пак така -- центруфуга и сушилня, после го сплитам и пека. За 2 часа имате перфентни козунаци
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: вт апр 27, 2010 10:58 pm
Супер. И аз ще пробвам, още когато прочетох за пръв път темата си помислих, че сушилнята може да се включи в употреба при втасването на козунака, защото загрява достатъчно.asia788 написа:Здравейте, искам да споделя, че и аз така правя козунаци и не само за великден. Само че редувам центруфугата със сушилнята. Измесвам го на тесто, слагам го в 3 плика по-дебелички и го пускам 15 мин на центруфуга, 5 мин в сушилня, оставям тестото да почине 10 мин и пак така -- центруфуга и сушилня, после го сплитам и пека. За 2 часа имате перфентни козунаци
А би ли споделила изпитаната си рецепта.