Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
-
magi71
- магьосник в кухнята

- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
-
Контакти:
Мнение
от magi71 » вт апр 14, 2009 11:51 pm
И аз я правя като
kqmrosen, само че без масълцето. Според мен е важно и супата и застойката да са с еднаква температура.
Свекърва ми отделя в една купа част от супата, още щом я свали от котлона, да изстива за около 15 минути, и отделно разбива яйцето и млякото. После изсипва яйцето и млякото разбивайки в отделената супа, и чак тогава излива с бъркане в тенджерата.

-
tsura_78
- магьосник в кухнята

- Мнения: 616
- Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
- :: 50 рецепти от tsura_78
- :: 77 снимки от tsura_78
- Местоположение: MADRID и Плевен
Мнение
от tsura_78 » ср апр 15, 2009 9:44 am
Аз също ч правя като magi71 и kqmrosen а свекървва ми прави варена застройка-слага в тенджерка мляко ,яйце и брашно и бърка докато се посгъстти и после го изсипва в супата.На мен и двете застройки ми харесват.
"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"
-
mimsi
- магьосник в кухнята

- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
Мнение
от mimsi » ср май 27, 2009 4:59 pm
Виждам,че отдавна не е писано по тази тема,но да споделя и моя начин на застройка.Разбивам 1 или 2 цели яйца,според количеството супа.Добавям няколко капки вода за да се разбият хубаво яйцата и малко лимонена киселина.Към разбитите вече яйца с черпака сипвам по малко от супата.После при непрекъснато бъркане всичко в тенджерата...и така!:)
-
Vida
- магьосник в кухнята

- Мнения: 324
- Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:05 pm
- :: 67 рецепти от Vida
- :: 66 снимки от Vida
Мнение
от Vida » пет май 29, 2009 8:23 am
Моят начин е като на Деси,Жълтък+кисело мляко,слагам от супата 1черпак и после я изсипвам в супата,не ми се е пресичало никога!А когато я правя с прясно мляко,слагам 1-2лъжици оцет.
-
vesi77_1977
- виртуоз с тиган

- Мнения: 1
- Регистриран на: пон фев 23, 2009 4:00 pm
- :: 15 рецепти от vesi77_1977
Мнение
от vesi77_1977 » съб май 30, 2009 10:48 am
Аз застройвам супата,като разбия 1 или 2 жълтъка,кисело мляко и малко брашно,след това слагам на котлона и бъркам докато започне застройката да ври,след това сипвам от супата и продължавам да бъркам 2,3 минути,след което изсипвам в супата,като бъркам непрекъснато.По този начин никога не ми се пресича супата.

-
MANI
- магьосник в кухнята

- Мнения: 390
- Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
- :: 170 рецепти от MANI
- :: 436 снимки от MANI
Мнение
от MANI » нед май 31, 2009 8:05 am
Някои супи ги застройвам с жълтък и кисело мляко,други с 2 жълтъка и лимонов сок(така супата е бяла на цвят) и някои с жълтъци, брашно и кисело мляко като всяка една я приготвям малко преди супата да е достигнала пълна готовност за да е със стайна температура!
http://www.radikal.ru]

-
ema_p
- любител с ренде

- Мнения: 1
- Регистриран на: ср яну 23, 2008 6:28 pm
Мнение
от ema_p » пет юни 05, 2009 1:59 pm
И аз застройвам с 2 яйца и 3-4 с. л. к. мляко, но когато разбивам яйцата и млякото слагам и 1-2 ч. л. оцет. Оцета действа като стабилизатор и така супата никога не се пресича даже и да е вряла и застройката да не е на стайна температура.
А след това продължаваш по описания вече начин на отсипване и бъркане. 1)от супата в застройката, след това обратно. Това е тайната. Можеш да пробваш първо да разбиеш оцета и млякото, а след това яйцата, но според мен не е от голямо значение. Аз ги разбивам заедно. Успех!
-
buci
- магьосник в кухнята

- Мнения: 52
- Регистриран на: вт юли 21, 2009 6:52 pm
- :: 27 рецепти от buci
- :: 29 снимки от buci
Мнение
от buci » пон юли 27, 2009 10:53 am
Застройвам с едно яйце разбито с чаена чаша кисело мляко и супена лъжица брашно, разбива всичко добре и слагам да се свари като постоянно бъркам. Оставям да изстине няколко минутки и на тънко доливам от готовата предварително свалена от котлона супа и връщам всичко пак в тенжерата.