За сайта

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 50
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

За сайта

Мнение от Slavina » чет окт 21, 2021 3:24 pm

От известно врем сайта е поизоставен от модераторите. Не зная причината, но ние не трябва да го опорочаваме. Всеки от нас е добър готвач щом семейството му одобрява това което приготвя. Вкусовете ни са различни и това което харесва на мен и семейството ми, не означава, че задължително трябва да хареса на другите. Не е нужно да се изтъкваме колко добри готвачи сме и другите не разбират нищо. Ако някой хареса рецептата която сме написали просто потвърждава, че има вкусове подобни на нашия. Просто споделяме нещо което ни харесва или изпробвали от друго място.
Колкото до преписването на рецепти от други сайтове и неизпробвани от автора е много объркващо за всички. Ако има някакви въпроси към рецептата как ще отговори авторът след като не я е изпробвал.
Ето пример с "италианската" подправка. Съставките които са публикувани след това в рецепта са същите които имаме поотделно в къщи и от всяка можем да сложим според вкуса ни. Нарочно зададох въпрос каква е тази подправка, защото има хора които ще се чудят каква е тази специална подправка. След като рецептата е от американски сайт те имат такива смеси.
Колкото до неодобряващи коментари по рецепта без да е изпробвана не е нужно да се пишат. Ако нещо не е ясно прочетете я още няколко пъти и питайте ако не ви е ясно нещо. Изпробвала съм някои рецепти и не са ми допаднали или не съм спазила всичко по рецептата, но коментар за неодобрение не съм сложила на никоя. Това, че на мен не допада не трябва останалите да се съобразяват с моето мнение.
И накрая да бъдем по-толерантни един към друг. За въпрос или мнение не обръщайте всичко в полемика.


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5625
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » чет окт 21, 2021 9:54 pm

Здравейте,

Търпеливо чета всички коментари под рецептите и не мога да разбера какво неясно има в правилата на сайта - точно и ясно са написани. И начина за писане и публикуване на нови снимки и рецепти, и изискванията за нормално писане - без обиди и нагрубявания, и всички останали изисквания.
Да, вярно е че от доста време Неви и Павел не са реагирали и не пишат - в тези несигурни и болни времена не се знае какво се случва с тях. Това не значи, че трябва да се държим невъзпитано, да пишем какво ли не, да се обиждаме и нагрубяваме. С това не правим сайта по-добър. Може би ще се съгласите с мен, че на никой не му е приятно да чете такива неща.
Нормално е под рецептите да има коментари по отношение на количество продукти, начин на приготвяне, допълнения и предложения. Но всеки има различен вкус и предпочитания - един харесва по-сладко или солено, друг по-малко, нормално е. Не приемам нападки и злословия в коментарите.
Нека ако има да си кажем нещо да го направим на лични съобщения, така е по-логично и незлепоставящо.

В крайна сметка всеки е свободен да прави каквото си иска във виртуалното пространство, но това показва култура, възпитание и умение да се общува с околните.

Надявам се това напрежение, което се появи напоследък да изчезне. Ако трябва да се пише нещо, нека това става тук - във форума, а не да се затормозяват рецептите.

Бъдете позитивни, бъдете здрави!
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Black_Beret
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 122
Регистриран на: нед апр 10, 2016 3:13 pm

Мнение от Black_Beret » чет окт 21, 2021 10:20 pm

Бони, здравей! :)
Ако знаеш само какво се случва на лични съобщения, ще ти се доплаче! :facepa: На конкретен и културно зададен въпрос "Каква е целта да се публикуват рецепти и снимки към тях, без същите да са изпробвани?" последва такова просташко бълване на лични, че и хамалската бригада на гарата в Русе ще се изчерви!
Отдавна ми е минала възрастта да се връзвам на анонимен акаунт в нета, но подобен начин на комуникация е недопустим от страна на нормални, културни и възпитани хора.
А, аз, с подобно опростачване на иначе прекрасния сайт не мога да се съглася.
Поздрави! :)

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5625
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » чет окт 21, 2021 10:31 pm

За съжаление много хора спряха да пишат тук, дори не зная дали вече и четат заради некоректни и неетични писания.
Имаше време когато всеки месец се изписваха по 50 страници на тема и се започваше нова тема - Как тече денят, Какво сготвих днес и сайта беше много жив, и се зародиха прекрасни приятелства, които и до днес продължават по други канали. И досега при възможност се срещаме и на живо с някои потребители - кой когато може.

Жалко е да се допусне да се разрушава постигнатото. И аз ежедневно чета, но много рядко пиша. Редовно приготвям ястия от сайта или се връщам в "Любими рецепти".Ще продължавам да го правя, но не ми се иска да се случва всичко, което става напоследък.

Надявам се здравият разум да надделее!
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
Black_Beret
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 122
Регистриран на: нед апр 10, 2016 3:13 pm

Мнение от Black_Beret » чет окт 21, 2021 10:44 pm

У дома също се приготвят непрекъснато ястия от сайта. Било от мен, било от половинката - който, както го сварят служебните задължения. Основно търся и приготвям стари рецепти - преди времето на масовия Internet, когато още не беше "модерно" да си велик Chef. В тях има предизвикателство и я няма префърцунеността на модерните блогове. ;)
Факт е, че сайтът много се разрасна, факт е, че се навъдиха всякакви потребители, ама такова чудо, като в последните две седмици не е било. То вярно и, че сега е есента, а обсесивно-компулсивните състояния се изострят именно в преходните сезони (пролет и есен), но чак така не е ставало!

zlare
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 64
Регистриран на: пон апр 07, 2008 2:43 am
:: 45 рецепти от zlare
:: 135 снимки от zlare

Мнение от zlare » чет окт 21, 2021 11:41 pm

Здравейте и от мен. Аз си обичам сайта. Аз основно си готвя от тук. Не ми допадат такива разпри, опитах се с малко хумор да успокоя нещата ,но не се получи. Аз още се уча..все има какво ,не съм шеф готвач и за мен е много важно рецептата да е точна с грамажи и т.н.т защото аз се доверявам напълно на рецептата и започвам,затова е добре да се пробва рецептата преди да се качи,особено ако е от тия модерни сайтове с куб продукти, където за първи път ги чувам. Аз съм от по- старичките и си уважавам нашите прости, но хубави рецепти. С това мнение никои да не обижда не целя това,просто споделям Аз как действам. В сайта има и много тепърва ,които се учат да готвят и за тях също е важно всичко да е о.к !
Ей..от бързане куб грешки направих ,но хайде сега ще ми простите. Ей...веселяци целувки от нас. За мен от утре започва лудницата- учим вкъщи онлайн. Пазете се и бъдете здрави.

Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 50
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Мнение от Slavina » пет окт 22, 2021 5:40 pm

На повечето от нас сайта ни харесва и затова сме в него от много години. Изисква се само да спазваме правилата и да споделяме рецепти. Но за съжаление се намира някой който се смята за велик готвач и когато се забележат грешки или неясноти винаги излизат виновни питащите. Има доста рецепти на които са зададени въпроси, но не е отговорено. А това води до заключението, че рецептата е само преписана. И все пак трябва да се върнем към добрия тон в сайта.

Потребителски аватар
Lirinka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 302
Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
:: 17 рецепти от Lirinka
:: 727 снимки от Lirinka

Мнение от Lirinka » нед окт 24, 2021 2:19 am

Здравейте!

Искам, да Ви изкажа БЛАГОДАРНОСТ - за Спокойната атмосфера!
РАДВАМ се, че здравият разум надделя!
Надявам се, да си останем - Весели, Добронамерени и Коректни Готвачи.

Хубав и усмихнат ден, Ви желая! :)

Потребителски аватар
Gala85
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 110
Регистриран на: пон мар 08, 2010 2:49 pm
:: 227 рецепти от Gala85
:: 12157 снимки от Gala85

Мнение от Gala85 » нед окт 24, 2021 7:00 am

Здравейте готвачи! Сайтът много ми харесва и ежедневно го посещавам, но създалите се раздори никак не ми бяха приятни. В напрегнатото време в което живеем, на никой не му е приятно да се натоварва допълнително! Дори се замислих да ли да продължа да влизам...
Също така съм на мнение, че е най-добре да се качват САМО ЛИЧНО ИЗПРОБВАНИ РЕЦЕПТИ. В Интернет е пълно, има и достатъчно книги с рецепти, не е нужно, да се прави бройка, важно е качеството!
Мисля и, че този сайт е на достатъчно добро ниво, градено през годините и всеки трябва да се съобразява какви изрази използва и как се държи с останалите!
Поздрави от мен и бъдете здрави!

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 910
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнение от Pavel » ср окт 27, 2021 10:11 pm

Здравейте готвачи, за съжаление виждам, че не сте много весели в момента :)

Сайта не е изоставен, просто понякога не смогваме с всички задачи, а наистина последните дни бяха доста бурни.

В момента заключвам всички спорни рецепти, за да имаме време да проучим всеки случай по отделно.

Ние винаги взимаме страна в споровете и това е страната на правилата. Не случайно сме сложили изискване за културно поведение и добър тон навсякъде в сайта. Веселият Готвач не е място за нападки, караници и т.н.

Обещавам ви, че както винаги ще почистим коментарите от ненужните и ще наложим съответните мерки срещу потребителите, които развалят доброто настроение, само моля за вашето търпение.

Хубава вечер на всички, пожелавам ви усмихнати моменти!
Aut viam inveniam aut faciam


Отговори