Elti, Йоана, благодаря ви за подкрепата и помощта! На мен все още ми е неудобно заради недомислянето
Elti, ти казваш, че смилаш фино бисквитите. Как ги смилаш? Аз не ползвах обикновени бисквити, защото тук такива просто няма (т.е. има, но от Алете, фирма за бебешка храна, във форма като котешките езичета, за да могат да бъдат дързани от детските ръчички, съответно и цената им е като на специален продукт, а раз фасовките са малки). Аз ползвам така наречените Бутеркекс на Лайбниц, които по консистенция най-много се доближават до обикновените бисквити, само вкусът им е по-сладък и с фин аромат на масло.
Йоана, аз не съм виждала тук нито готови трохи, нито полуготова бисквитена основа. Предполагам, че са улеснение
Благодаря ви за съпричастността, момичета
Блат за сладкиш от бисквити
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Re: Блат за сладкиш от бисквити
www.facebook.com/artandhobby
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Рали, аз меля бисквитите в машинка за орехи - стават на ситно брашно.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- Elti
- магьосник в кухнята
- Мнения: 678
- Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
- :: 31 рецепти от Elti
- :: 1236 снимки от Elti
- Местоположение: Перник
- Контакти:
Бисквитите ги слагам в купата на кухненския робот и смилам с приставка нож. През отвора на купата наливам разтопеното масло. Ето такива бисквити съм ползвала и става чудесно с тях (мисля, че си приличат с твоите).
.
Ползвала съм и други - български чаени. Ето такива например
.
Ако има подобни в Германия да знаеш, че стават
.
Ползвала съм и други - български чаени. Ето такива например
.
Ако има подобни в Германия да знаеш, че стават
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Хехе, на първата снимка са от собствената марка на ЛИДЛ, нали? И тук ги има. Да, бутеркекс си е бутеркекс, има малки разлики в аромата, но като цяло е една точно регламентирана рецепта.
www.facebook.com/artandhobby
- sladki64e
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1888
- Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
- :: 20 рецепти от sladki64e
- :: 582 снимки от sladki64e
Рали, ето това представляват готовите бисквитени блатове:
Има шоколадови, с ядки и др.
Тук пък няма готови блатове за торта.
Има шоколадови, с ядки и др.
Тук пък няма готови блатове за торта.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 19
- Регистриран на: нед апр 29, 2012 8:04 pm
- :: 103 снимки от annapeeva
Аз го правя така - бисквитите предварително много добре смлени с блендера без масло,като брашно изсипваш в купата в която ште работош чак тогава прибавяш стопеното масло и едно яице и започвяш да събираш с ръце до хомогенна топка.Може да си помагаш с пр. мляко ако бисквитите са интеграл или по сухи.Покривам топката да не изсъхне и - в хладилника за 10 мин. След това се работи по лесно с точилката само дъното на тортата,което е кръгло,а бордовете добавяш от тестото и си помагаш с гърба жа една супена лъжица да имат височина колкото то желаеш.Пак лъжицата изравняваш докато ти хареса. Сега изливам сместа и заедно ги пека на 150-170 С. докато се стегне сместа - зависи каква е тортата!
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 10
- Регистриран на: чет авг 02, 2012 10:51 am
И аз така правя.Първо натрушавам бисквитите и добавям разтопеното масло.После в зависимост дали ще го пека или не правя и другите процедури.
Никога не е излишно едно благодаря.