Страница 2 от 2

Публикувано: нед май 10, 2009 8:51 am
от reni55
Имаше такава тема в БГ мама и там повечето отзиви бяха лоши - остава много мокро и след това остават следи, ако не забършеш със сух парцал.Преди мопа трябва да се почисти с прахосмукачка.За това и аз се отказах да го купувам......

Публикувано: пон май 11, 2009 9:16 am
от eledra
КАК ДА ПОДПРАВИМ МЕСО! :chef: Посредством правилното подправяне,ароматът на месото става още по-наситен.Професионалните готвачи препоръчват използването на не повече от три вида подправки.Подходящи за месо са кимион,черен пипер,къри,чили,червен пипер.Подходящи билки са - риган,розмарин,мащерка,чубрица,градински чай,джоджен.Най-добре да се използват пресни подправки,така ароматът е много по-интензивен.Подправките да се използват пестеливо,винаги могат да се добавят още.Особено солта да се използва по-деликатно,иначе би могла да *задуши* аромата на месото.По - подходящо е подправките да се слагат,когато месото е почти готово,иначе ще прегорят.Вече подправеното месо може да се намаже с мазнина,тя предпазва месото от изсъхване. :chef:

относно стиймопс

Публикувано: пон май 11, 2009 9:03 pm
от eni33
Здравейтв,искам да изкажа моето мнение за стиймопса.Имам го от няколко месеца и съм много доволна.Мия с него естествен паркет и корк ,и нищо им няма-напротив,паркета ми светна.Вече не искам да видя обикновен парцал или мопс.Мопса сме го купили заедно с мойта комшийка,която има ламиниран паркет и на него нищо му няма.Верно е ,че преди миене трябва да се мине с прахосмукачка,но и при обикновените парцали е така,но антрето мия всеки ден без да го прахосмуча преди това.Мокорото след мопса не е повече,отколкото след обикновен парцал.Абае въобще горещо ви го препоръчвам-супер е.Незнам как почиства килими ,защото нямам,но ми се върти да си измия дамаската на гарнитурата в хола.

Публикувано: пон май 11, 2009 9:29 pm
от venivsh
Много благодаря за толкова нужния ми коментар. Ще го купя.

Публикувано: пон май 11, 2009 11:12 pm
от Galya68
ПоЧистете микровълновата като поставите в нея Чаша с вода/непълна/ и 2 с.л. оцет.за една минута и половина на най-високата температура.След това изЧистете,както обикновено. :chef: Пресните,зелени подправки/магданоз,копър,джоджен..../ се поставят в манджата преди сервиране.Ако се варят,губят от вкусовите си каЧества. :chef: На пеЧено и пържено месо,солта се слага 5 мин.преди да е готово.Така не губи соЧността си. :chef: Винаги употребявам пилешки бульон/сЧукан на прах/,вместо сол.По този наЧин храната се осолява и овкусява.Използвам го даже и за пържено месо/филета,шницели.../.Става страхотно! :chef: Ще разлиЧите варено от сурово яйце,като го завъртите/като пумпал/.Вареното се върти,а суровото-не. :chef: Заливката на мусаката става много по-вкусна,ако вместо кисело мляко се сложи теЧна сметана. :chef: Не изхвърляйте поизветряла напитка останала в отворена бутилка/бира,вино.../,на следващият ден можете да я използвате в манджата. :chef: За сега тези се сещам,ако ми дойдат други,ще ги споделя. :D :chef: