Страница 2 от 2

Рогата мирудия

Публикувано: пет яну 23, 2009 11:03 am
от korneliq
Рогатата мирудия е сминдух. В някои краища на страната се казва така, защото образува едни малки шушулки, извити като рогца. Иначе по магазините за подправки се нарича сминдух. Той е една от традиционните съставки съставки на шарената сол. Има много приятен аромат.

Re: Рогата мирудия

Публикувано: пет яну 23, 2009 4:39 pm
от zuzkoto
Сминдуха задължително го слагам когато правя кюфтета и сарми.

Публикувано: пет яну 23, 2009 7:30 pm
от magi71
Слагам сминдух на кюфтета задължително!

Публикувано: нед яну 25, 2009 3:01 pm
от Sirena
Аз пък слагам само червен, черен пипер и дафинов лист. Сминдух не съм използвала, той като мащерката ли е :?

Сминдух

Публикувано: пон яну 26, 2009 4:53 pm
от korneliq
http://hamhum.net/content/view/225/51/
Сирена, ето тук можеш да прочетеш за сминдуха. Той е много полезна подправка. Вече е въпрос на предпочитание в какви ястия да го използваш.Опитай и дано ти допадне аромата му.

Публикувано: вт мар 24, 2009 11:57 am
от eni33
Аз на кисели зеле добавям дафинов лист,бахар,червен и черен пипер.

кисело зеле

Публикувано: вт мар 24, 2009 2:53 pm
от korneliq
Здравей Ени,
Ти ме заинтригува с дафиновия лист и бахара, които слагаш на киселото зеле. Тези дни ще готвя пиле с кисело зеле и ще пробвам.
Поздрав- Корнелия