Машина за хляб
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 3
- Регистриран на: чет окт 20, 2011 7:17 pm
- sissil
- виртуоз с тиган
- Мнения: 62
- Регистриран на: ср ное 04, 2009 6:41 pm
- :: 5 рецепти от sissil
- :: 26 снимки от sissil
- Местоположение: Alb.( Valencia) España
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 8
- Регистриран на: вт сеп 29, 2009 12:24 pm
- :: 6 рецепти от lilninova
- :: 25 снимки от lilninova
-
- любител с ренде
- Мнения: 21
- Регистриран на: съб дек 17, 2011 4:30 pm
Ние имаме машина за хляб, но неща хлябът все не бухва.. Четох какви ли не съвети, но все става същия.. Брашното ли вече не правят като хората, не знам!
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: ср мар 16, 2011 11:15 pm
какво брашно използваш
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
@sladki6ka Проблемът може да е в самата машина - хляб/питка приготвен по подобна рецепта, но измесен на ръка и втасал и после печен във обикновена фурна става ли ти нормално? Ако да - виж какви други режими има машината ти за печене или ако трябва се свържи със сервиз, ако не - пробвай да смениш маята или пък брашното. За не-бухване аз бих обвинила маята - можеш да я провериш, така както се проверява и прясна мая - слагаш в малко топла вода и гледаш дали ще шупне.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: пет дек 09, 2011 11:25 pm
не е от брашното само че трябва да улучиш правилната консистенция на тестото,аз винаги го пека на 1 ч и 20 мин и с обикновено намалено брашни и получава
- Elinor73
- магьосник в кухнята
- Мнения: 20
- Регистриран на: съб май 30, 2009 6:32 pm
- :: 13 рецепти от Elinor73
- :: 65 снимки от Elinor73
Здравейте.Права е nevce- всичко зависи от консистенцията и с много опити постигаш идеалния резултат.Аз например използвам прясна мая, вместо суха, както е по рецепта и хлябовете ми така бухват, че опират в капака на хлебопекарната.Пробвах всички рецепти в книжката, а и от интернет и в момента , това което правя е рецепта за бърз хляб - 58 минути, само промених съотношението на продуктите и вида на маята - резултата винаги е отличен.