Страница 26 от 32
Публикувано: нед дек 21, 2008 12:27 pm
от djuliq
здравейте на всички днес за закуска мъжа ми направи пухкавите пирожки а вечерята ще я мислим по късно ще пиша каква е
До Маги...
Публикувано: нед дек 21, 2008 1:10 pm
от BABY
Ами Маги тя пак не е много водата.Изобщо не става рядък.И мен това ме учуди като го правих за 1 път.Изобщо не е като в тенджера.И от тогава вече 4-5 години само в глинения гювеч го правя.Рзбира се че може да си сложиш продуктите за запръжка в началото и да не го запържваш после.Пак става.Аз дори по едно време така го правих ама моя мъж-не,та не!!Искал си традиционната запъжка
Абе като го направиш 1 път ,после ще си прецениш как ти харесва.Но пробвай-сигурна съм че няма да съжаляваш
:P
Публикувано: нед дек 21, 2008 1:20 pm
от magi71
Веси, благодаря!
Сега чистя орехи - ще правя тиквеник.
Публикувано: нед дек 21, 2008 1:32 pm
от BABY
Маги от тебе тиквеника,от мен кафето и айснектара :P
Публикувано: нед дек 21, 2008 1:38 pm
от magi71
Публикувано: нед дек 21, 2008 5:55 pm
от slavena
Здравейте!Благодаря за доброто посрещане!Цяла седмица отсъствахме с мъжа ми,бяхме по роднини и снощи се завърнахме.Аз лично за себе си реших да се поразтоваря от месо тези дни до Коледа и затова днес сготвих леща и направих "лекарство" от чесън,препекохме филийки,а половинката за гарнитура си наряза шунка.Десерт основно за него,днес е на шоколадови бисквити.За вечеря мисля да направя зелена салата с царевица и маслини.По принцип се слага и нарязана маринована риба,но аз в случая няма да сложа.Много ми хареса онзи ден,когато бяхме в едно крайпътно заведение където основно наблягат на рибата.Може би ще приготвя и качамак за предястие.До скоро!
Публикувано: нед дек 21, 2008 9:24 pm
от Aliana
Голям провал днес, ле-ле, незнам да се смея ли или да плача! :oops:
Реших да се пробвам да направя триеница, рецептата от тук.
Не стана просто нищо, само хаос в кухнята, брашно навсякъде, 2 купи, 4 чинии, една голяма тава, един гевгир и 1000 лъжици лепнещи от меко тесто.......
Трошиците, ако успеех да ги отсея без да залепнат на гевгира, залепваха една на друга. Ако пък не, то неминуемо на ръцете ми. Накрая моят син си направи една голяма топка и си я мачка, и си игра с нея, докато аз стъргах тавите и чистех гевгира с клечка за зъби!
Резил!
Вечеряхме Тост Хавай и салата.
Гледах си ръцете и се питах, дали и двете са леви... Как може нещо да изглежда толкова лесно и да е толкова трудно
Направо получих комплекси.
Публикувано: нед дек 21, 2008 9:59 pm
от reni55
Алиана, всеки е имал провал в кухнята - иди и виж темата "Моя провал в кухнята" !!!
Един съвет - когато трябва да се мие съд от тесто се накисва със студена вода и после се мие! От топлата вода става още по-лепкаво!
Публикувано: нед дек 21, 2008 10:20 pm
от reni55
Къде ми е отчета за днес
Знам,че писах - в коя ли тема съм писала за готвенето..
Днес направих
Пилешки дробчета с яйца на тиган
Стана невероятно вкусно!
За любителите на пилешки сърца - горещо ви го препоръчвам!
Публикувано: нед дек 21, 2008 11:57 pm
от magi71
Алиана, случва се на всеки да не му се получи ястието!
Ако ти е харесала рецептата, след време опитай пак да я приготвиш!
В къщи имаме портокали, и се сетих че мога да използвам корите му за някой кекс. Обаче незнам как точно да ги използвам.
Трябва ли да ги изсуша и после да ги сваря със захар...или има друг начин на приготвянето им като добавка за кекс освен настъргани.