Страница 12 от 26

Публикувано: чет яну 28, 2010 11:06 pm
от Aliana

Публикувано: пет яну 29, 2010 12:02 pm
от magi71
И аз да се запиша в тази тема. По-принцип когато сгафя с нещо, винаги го водоизменям и се получава нещо ново/и се отсрамвам/. :oops: :oops: :oops:
Та така и тези дни ми се получи с един сладкиш - Шоколадов Маркиз с белтъци. Сместта ми стана течна обаче, издържах 3 дена и чак на четвъртия го погледнах. В крайна сметка се получи мноооооого вкусен течен шоколад, който децата само докато го надушат и свърши
:D :D :D

Публикувано: нед яну 31, 2010 2:01 am
от tillia
И аз съм с пореден гаф! :oops: Днес правих блатове за торта. Белтъците разбих на сняг и ги сложих в хладилника. След това направих тестото. Стори ми се малко по гъсто от друг път, но ... Разделих го на 3 части - едната си остава бяла, в другата сложих какао, а в третата - смлени орехи. Започнах едната част да сипвам в тавата и се сетих, че не съм прибавила белтъците!!! Ами сега? Разделих белтъците на 3 и ги смесих поотделно с всяка смес. Най-трудно ми беше с бялата, тъй като трябваше да я извадя от тавата! Помислих, че нищо няма да излезе, то пък станаха блатове, по-хубави от друг път! :o :lol:

Публикувано: нед яну 31, 2010 2:29 pm
от zlat1111
quick_v, дай ни съвети как се бърка и как се пече кексово тесто , и колко гъсто трябва да ...въобще сподели с нас тънкостите ....

Публикувано: пон фев 01, 2010 10:05 pm
от quick_v
zlat1111 да ти кажа чесно никакви трикове не прилагам,просто винаги разбивам яицата поотделно(жълтъци белтъци)и белтъците винаги ги прибавям непосредствено преди печенето.Както казва Бони слагам в студена фурна,но аз направо пека на 180градуса без да си играя да включвам първо долен,после горен и т.н.И от скоро време се научих да слагам нишесте(на прах не сладко)като пропорцията брашно нишесте ми е 50/50.Времетраенето за печене ми варира от35 до 40мин.Проверката предполагам знаеш как се прави с клечка или дървено шишче :wink:
  • Росе благодаря много,точно от това имах нужда :thumup:

Моята тайна

Публикувано: ср фев 03, 2010 8:59 pm
от desi96
Момичета :D Ще ви споделя моя начин за приготвяне на пандишпанов блат :chef: Може би сте го чували но при мен винаги се получава и без гафове :chef: Е засега :oops: След като забъккате сместа приготвяте тава :cook: Застилатате дъното с вестник и покривате с олио всичко да е намазнено :whistle: Слагате сместта и печете колкото трябва :roll: Обръщате тавата и махате вестника :thumup: ВиНаГи Се ПоЛуЧаВа :hungry: КЪСМЕЕТ :chef:

Публикувано: ср фев 03, 2010 9:21 pm
от gigi.2000
Аз правя кекс винаги по една и съща рецепта,и винаги се получава.Коричката му е тъничка-примерно милиметър,и влажна и мека.Дотук добре.Защо,когато майка ми прави кекс,по същата рецепта,и точно както аз пека,със същите градуси и на същите реотани,но на нейната си печка,се получава дебела 5-6 милиметра,суха,кафява кора.Пробвала е с друга рецепта-пак същото.
Иначе и моят,и нейният кекс отвътре са си добре изпечени.
Дайте съвет,момичета!

Публикувано: чет фев 04, 2010 9:10 am
от lu4a
Ето го поредния провал в кухнята Печена палачинка
Изображение
Стана вкусна и децата я излапаха набързо, но защо така се наду неравномерно!? Фурната беше загрята, тавата намазнена.....

Публикувано: чет фев 04, 2010 9:43 am
от desislava76
Любче,не се притеснявай за неравномерното надуване на палачинката.Правя я мноооого отдавна и на мене винаги се получава така.Но винаги е перфектно изпечена и страшно лесна и вкусна.

Публикувано: чет фев 04, 2010 9:53 am
от mimsi
Да , lu4a , това не е никакъв провал , точно такъв трябва да е резултата! :thumup: