Христо, да, прав си, не е провал вече поръчаха ми за неделя да го направя пак Ако пробваш - кажи как ти е харесал на тебе.
Миленка, незнам и аз на какво може да се дължи. Скоро една приятелка германка ми донесе картофени кюфтета, правени от нея. Бяха с много фина структура и доста вкусни (рецептата я имаше от мен, имаше чубрица и т.н.). Но тя ги направила с картофено пуре на прах! Като разбрах чак ми стана неприятно (ние не се храним с полуготови храни). Обаче истина е, че бяха много добри. Ако ти нямаш нищо против пюре на прах, можеш да пробваш с него - тя е сложила само половината от течността, а като е изстинало, тогава вече яйце, настърган лук и т.н.
Хайде успех за следващия път!
Провал в кухнята!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
хахаха,рали да ти кажа ли какво сте яли ,това е бебруджа,нещо кото леща и боб но не съвсем,тука на село си го сеем по дворовете и си го берем като боба,но се готви като лещата,с чесънче и чубричка..........просто не си знаела......другият път го сготви като лещатаAliana написа:Мариянка, неволно си си направила фойерверк
И аз да ви кажа, какво ми се случи сега.
Купих един боб, на който отдавна му се канех да го пробвам.
Сложих го аз да се вари - без накисване. За 40-50 минути се свари. Обачее....
Обаче още докато се вареше, нещо ми се стори странно. Едва дочаках да омекне да го кусам. Ок, нямаше сол. Сложих сол, но нещо пак е странно. Реших, че понеже нали в момента след боледуването имам слабо обоняние, това ще да е. Обаче сипах на сина ми да хапне и той каза: това е леща! Чак тогава се светнах, че този боб всъщност няма вкус на боб. Не е и точно на леща, но е нещо, което не съм яла досега! Не е лош всъщност, но като гледа човек боб, очаква боб. А то е нещо съвсем непознато. Изядохме по една купичка де, сега ще видя като мине време, дали поне малко ще ни напомни на фасул
Това е той (цъкнете за увеличаване):
Суров
Сварен
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
миленче,аз като сложа да варя картофи за кюфтета още при сваряването разбирам ще се пилеят ли или не.Аз ги варя хубаво измити и в тенджерата под налягане ,като слагам 1с.л.сол и 2-3 скилидки необелен чесън и ги варя 10-12 мин.като поизстинат изхвърлям водата и вече преценявам ,ако са само леко пукнати и се белят без да се троши картофа ,трябва да е твърд правя картофени кюфтета,ако обаче са разварени и се трошат при белени значи ще ядем картофена салата.това е така защото има картофи за варене и готвене и други за пържене,последните се разваряват.milena75 написа:Благодаря, Рали! Знам, че доста е писано в сайта за картофени кюфтета, уж ги направих по всички правила и пак не станаха. Като знам преди една-две години, че нямах никакъв проблем с приготвянето им, почвам да си мисля, че напоследък картофите не са хубави.
вече в големите търговски вериги картофите са обозначени за какво да се използват,но пак нее сигурно,та пробвай моя метод и ти желая успех.
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
Днес и аз направих малък провал. Майка ми ми подари нова форма за кекс и тя нито е от големите, нито от малките. Реших да правя кекс, но се почудих с колко яйца и реших, че ще го направя с 5 яйца. Направих го, идеално се разбиха(по рецептата на пухкав кекс), сложих и лимонова кора. Но като започна да се пече - започна да се излива във фурната. Е не толкова много, но достатъчно да замирише на изгоряло и да чистя после фурната. Кекса стана хубав на вкус, но аз разбрах, че трябва да правя с 4 яйца(а те бяха големи).Фурната изчистих, остана миризмата на изгоряло, но проветрих и сега чакам децата за кафе и кекс разбира се. Приятен ден :P
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
mamcheto61 ,мисля че това е беберже/вид дребен фасул/бебриджа...в различните краища на страната има различни имена.Вкуса му е между леща и фасул .Свекървата си сее всяка година,а и често смесва беберже с традиционния фасул.Вкусно става,но все пак....вкусове различни
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- quick_v
- магьосник в кухнята
- Мнения: 337
- Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
- :: 22 рецепти от quick_v
- :: 96 снимки от quick_v
- Местоположение: Гърция
Рали а тук този "боб" го ползват за салата,сварява се и като истине се нарясва наситно лук и се овкусява със зехтин и лимонов сок(оцет) На мен лично много ми харесва на салата,но ще го приготвя и на гозба може и на нас да хареса:)
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден!
Сенека
Сенека