Здравейте,
дайте идея как да приготвя амур на фурна.
Благодаря ви предварително.
рецепта за амур
-
- началник печка
- Мнения: 3
- Регистриран на: вт авг 07, 2007 7:45 pm
- :: 3 рецепти от cveti
- :: 1 снимки от cveti
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 10
- Регистриран на: чет яну 17, 2013 10:07 am
- :: 8 снимки от ada
Цвети, бих заложил на семпла рецепта за бяла риба филе. Или с доматен сок, чесън, лимон, зехтин, мащерка и каквито подправки предпочитате, или във фолио с малко бяло вино, чер пипер, зехтин,може и тиквички на кубчета или други зеленчуци... Аз съм по импровизациите, затова и ти давам само идеи Важното е с любов и мерак, действай смело!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Цвети, здравей
Докато се усетя какво е Амур, мина малко време
Амурът е доста разпространен в Китай, има страшно много рецепти, ако търсиш идеи, може би е добре да разгледаш как го приготвят там: в уок, много зеленчуци, сусамово олио, ненатрапчива лютивина, светъл соев сос.
Аз съм яла само веднъж, увит в алуфолио, поръсен вътре със сол и черен пипер, напълнен със зелени подправки, парченца масло и полят вътре и вън със зехтин. Беше приготвен на скара и беше неимоверно вкусен, със стегнато месо. Предполагам, че същата техника може да се приложи и във фурната. Варени картофи за гарнитура, някаква семпла зелена салата - готово. Аз лично не съм правила, в споменатия случай бях спонтанно поканена. Амурът беше доста внушителен - поне 50-60 см дълъг. Тук се казва *тревен шаран*, затова не се усетих навреме.
Надявам се съм полезна
Приятен неделен ден
Докато се усетя какво е Амур, мина малко време
Амурът е доста разпространен в Китай, има страшно много рецепти, ако търсиш идеи, може би е добре да разгледаш как го приготвят там: в уок, много зеленчуци, сусамово олио, ненатрапчива лютивина, светъл соев сос.
Аз съм яла само веднъж, увит в алуфолио, поръсен вътре със сол и черен пипер, напълнен със зелени подправки, парченца масло и полят вътре и вън със зехтин. Беше приготвен на скара и беше неимоверно вкусен, със стегнато месо. Предполагам, че същата техника може да се приложи и във фурната. Варени картофи за гарнитура, някаква семпла зелена салата - готово. Аз лично не съм правила, в споменатия случай бях спонтанно поканена. Амурът беше доста внушителен - поне 50-60 см дълъг. Тук се казва *тревен шаран*, затова не се усетих навреме.
Надявам се съм полезна
Приятен неделен ден
www.facebook.com/artandhobby
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Цвети, аз съм приготвяла амур по тази рецепта - става много вкусен
Пълнен шаран за Никулден
Пълнен шаран за Никулден
Пълнен шаран за Никулден
Пълнен шаран за Никулден
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- любител с ренде
- Мнения: 11
- Регистриран на: нед юни 14, 2020 3:50 pm
Това ли наричат рецептата на Купидон? И защо, защото има печена риба, доколкото разбирам