Страница 1 от 1
Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?
Публикувано: съб юни 06, 2015 11:43 am
от neli.mag
Много се интересувам от мнения по въпроса с каква цел се слага лимонена киселина когато се вари сладко. Аз мислех, че е необходима за да не вкисва, но маи не било така.
Re: Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?
Публикувано: съб юни 06, 2015 1:37 pm
от mami48
Re: Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?
Публикувано: съб юни 06, 2015 7:18 pm
от Lirinka
Нели, привет!
Катето - Мами, ти е отговорила доста точно и изчерпателно!
Ох, от кога се каня на баницата ти с локум и още не съм я спретнала, направо съм за бой...
Хубава вечер, мила!
Re: Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?
Публикувано: нед юни 07, 2015 2:08 pm
от neli.mag
Благодаря за отговорите, момичета.
Аз по принцип не слагам лимонена киселина. Та викам да не съм се минала нещо. Но пък държа да има повече плод и по-малко захар и не ми се е случвало да се захароса нещо. Мнооооооого обичам конфитюри и като видя в магазина бурканче с цена около и над 4 лв, а в него само 15 процента плод и сред съставките лимонена киселина и ме хваща яд.