Какво сготвих днес - Ноември-Декември '14
- mami48
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6242
- Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm
Re: Какво сготвих днес
Привет,мили сладуранки! Днес сготвих Свинско с картофки - яхнийка,Салата от червено цвекло,зеле,моркови и маслинки, омесих и питки със сирене,станаха много хубави,десерта е плодове - банани,мандарини и портокали!
- AnnaJames
- магьосник в кухнята
- Мнения: 390
- Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
- :: 154 рецепти от AnnaJames
- :: 190 снимки от AnnaJames
Привет и от мен!
Аз съм се развихрила днес, защото през седмицата не ми остана много време за домакинство. Правих Брациговски милинки за закуска, станаха супер, и Гари също ги хареса . За вечеря - печени зеленчукови кюфтета с овесени ядки , и саламурена туршия от зелени домати. За десерт - сладък бисквитен салам с цели бисквити.
Много ми се е прияла създърма, но понеже тук не мога да намеря овнешко, от години се опитвам да улуча някаква комбинация от меса с която създърмата да ми харесва. Със само свинско е много тежка, само с говеждо е много суха, с говеждо и свинско не ми харесва, опитвала съм да прибавя сурово пилешко към тях, по-леко става, но ми бие на пиле, Сега съм заредила една комбинация от равни части говеждо и предварително изпечено пилешко, и нарязани на кубчета говежди сърца, и мазнина от бекон. Ще се види какво е станало утре, тъй като ги готвя в слоу-кукъра докато месото се разпадне, поне 8 часа.
Щастливо готвене на всички!
Аз съм се развихрила днес, защото през седмицата не ми остана много време за домакинство. Правих Брациговски милинки за закуска, станаха супер, и Гари също ги хареса . За вечеря - печени зеленчукови кюфтета с овесени ядки , и саламурена туршия от зелени домати. За десерт - сладък бисквитен салам с цели бисквити.
Много ми се е прияла създърма, но понеже тук не мога да намеря овнешко, от години се опитвам да улуча някаква комбинация от меса с която създърмата да ми харесва. Със само свинско е много тежка, само с говеждо е много суха, с говеждо и свинско не ми харесва, опитвала съм да прибавя сурово пилешко към тях, по-леко става, но ми бие на пиле, Сега съм заредила една комбинация от равни части говеждо и предварително изпечено пилешко, и нарязани на кубчета говежди сърца, и мазнина от бекон. Ще се види какво е станало утре, тъй като ги готвя в слоу-кукъра докато месото се разпадне, поне 8 часа.
Щастливо готвене на всички!
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
- AnnaJames
- магьосник в кухнята
- Мнения: 390
- Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
- :: 154 рецепти от AnnaJames
- :: 190 снимки от AnnaJames
Здравейте, кухненски феи!
Аз намерих онзи ден в един магазин за втора употреба чисто нова машина за подквасване на мляко - млякото се кваси с 7 отделни бурканчета по 180 мл, и машината поддържа инкубаторна равномерна температура за колкото време я настроя. Направих една порция от 7 бурканчета кисело мляко, квасих го 7 часа, и стана разкошно, твърдо като овче кисело мляко. Много ми хареса и в тази машина ще квася кисело мляко за ядене - иначе за баници, таратори и готвене предпочитам да го правя по традиционния начин, омотано в кърпи в голям буркан, така става по-близко до нормалното българско краве кисело мляко.
Така че спретнах родопска вечеря - топъл обърник , създърмата от вчера и а-ла овче кисело мляко - супер вкусно
Аз намерих онзи ден в един магазин за втора употреба чисто нова машина за подквасване на мляко - млякото се кваси с 7 отделни бурканчета по 180 мл, и машината поддържа инкубаторна равномерна температура за колкото време я настроя. Направих една порция от 7 бурканчета кисело мляко, квасих го 7 часа, и стана разкошно, твърдо като овче кисело мляко. Много ми хареса и в тази машина ще квася кисело мляко за ядене - иначе за баници, таратори и готвене предпочитам да го правя по традиционния начин, омотано в кърпи в голям буркан, така става по-близко до нормалното българско краве кисело мляко.
Така че спретнах родопска вечеря - топъл обърник , създърмата от вчера и а-ла овче кисело мляко - супер вкусно
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
- sumer
- готвач с точилка
- Мнения: 103
- Регистриран на: съб юли 12, 2008 1:26 am
Здравейте!
Дълго време не съм се включвала но имахме гости-наши приятели от БГ,и в общи линии хапвахме все навънка,докато разгледат всяка една забелижителност в Лондон
Днес вече сме на домашно приготвена кухня-прясно зеле с пилешки крилца(за утре)и свински пържоли с гъбен сос...мама ми изпрати от БГ едно пакетче сушени гъби и веднага трябваше да влезнат в употреба
Хубава Вечер
Дълго време не съм се включвала но имахме гости-наши приятели от БГ,и в общи линии хапвахме все навънка,докато разгледат всяка една забелижителност в Лондон
Днес вече сме на домашно приготвена кухня-прясно зеле с пилешки крилца(за утре)и свински пържоли с гъбен сос...мама ми изпрати от БГ едно пакетче сушени гъби и веднага трябваше да влезнат в употреба
Хубава Вечер
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 611
- Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm
Привет .Ние сме на пиле с картофи на фурна прибавих и няколко червени печени чушки за разкош салатата ни е от червен фасул с бекон.За десерт жадната монахиня има и ябълки.Спокойна нощ и прекрасен ден от мен
-
- майстор с шприц
- Мнения: 85
- Регистриран на: пон юни 21, 2010 12:10 pm
- :: 81 снимки от rydd
Вече и мезенце и винце - но и риба със салата и туршия е приятно за вечеря
-
- майстор с шприц
- Мнения: 85
- Регистриран на: пон юни 21, 2010 12:10 pm
- :: 81 снимки от rydd
Който си има късмет.....само споделям защото останах изненадана но и щастлива от находката
- mami48
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6242
- Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm
Привет, весели ! Днес сготвих Супа пиле с пресни зеленчуци,Гювеч на фурна със свинско месце,десерта е мандарини,портокали и ябълки! Чудна вечер ви пожелавам!
- Diel
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1117
- Регистриран на: пет авг 20, 2010 10:29 am
- :: 10 рецепти от Diel
- :: 43 снимки от Diel
- Местоположение: Sofia
Така се бях намръзнала днес и ми се искаше нещо топличко и леко за вечеря. Забърках една яхнийка с картофки и грах с моркови
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 611
- Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm
Здравейте милички ми менюто за вечерта е каша със забулени яйца'рецептата е от сайта' и солена палачинкова торта'почисти хладилника'. За десерт спретнах пандишпаново руло с плънка от заквасена сметана и течен шоколад има и плодове без тях не може.Спокойна нощ и усмихнат петък