Страница 12 от 30

Публикувано: пон авг 25, 2008 12:40 pm
от tillia
Днес закуската беше кекс с круши и прясно мляко с какао; за обяд - таратор, ориз с домати и чушки, десерт - пъпеш; за вечеря ще панирам кашкавал и за десерт диня. Лек ден на всички!

Публикувано: пон авг 25, 2008 2:28 pm
от sve_georgieva
Днес сме на свинско месо с картофи на фурна. В тази горещина хич не ми се готви, но няма как. Нищо не мога да кажа за Бьоф Строганов- не съм я пробвала тази рецепта. Хубав ден и успешна седмица на всички от мен! :wink:

Публикувано: пон авг 25, 2008 2:45 pm
от Pavel
Здравейте :)

Ние вчера забъркахме една манджа... импровизирана: 1 кг кайма, 300 г гъби, 1 глава лук и 3-4 кисели краставички - запържени до готовност на каймата. После добавихме и консерва домати (400 г) и сол, след като поизвря соса остана много вкусно месно ястие. Вчера и днес го хапвахме с хляб, а утре останалото ще го изсипем на една пица, ще пиша как се е получило.

Относно Бьоф Строганов - това си е класическо ястие, според мен ще се хареса на всеки. В енциклопедията има темичка за него: http://www.receptite.com/enc.php?t=6. Успех!

tilia, мерси за идеята за паниран кашкавал, май скоро ще си правим :)

Приятен ден на всички!

Публикувано: пон авг 25, 2008 4:47 pm
от reni55
Здравейте на всички и от мен след 20 дена отсъствие.
за днес направих миш маш и спагети на фурна.За десерт има плодове, но сварих и царевица.
Успешна седмица на всички!!!

Публикувано: пон авг 25, 2008 8:55 pm
от Sirena
Сготвих "Бьоф Строганоф". На моите мъже им хареса. Рецептата е супер и не е толкова сложно колкото си мислех, взех я от сайта на Готвача. За утре сме на имамбаялдъ. Готвя само за вечеря защото само тогава сме всички заедо - работа. Чао!!! :D

Публикувано: вт авг 26, 2008 8:52 am
от sve_georgieva
Днес няма да готвя, имам от вчерашното ядене. Мисля да направя някакъв десерт. но все още не съм решила какъв да е!

Публикувано: вт авг 26, 2008 3:56 pm
от tillia
Панираният кашкавал беше пълен провал!
Реда на паниране: потопен във вода, брашно, яйце, галета, сгорещено олио. Винаги така го правя, случвало се е да се поразлее малко, но такова чудо не бях виждала! Разля се на парцали в тигана, едва го отбирах. Една част леко нагарчаше.
Кашкавалът е на "Лактис", на дупки.
Някой да има предположение къде ни е грешката?

Публикувано: вт авг 26, 2008 4:36 pm
от sve_georgieva
Аз панирания кашкавал го правя по същия начин. Проблема не е в теб, а явно в самия кашкавал. Не се притеснявай другия път ще се получи. :wink:

Публикувано: вт авг 26, 2008 4:54 pm
от reni55
И на мен ми се е случвало - кашкавалът не е бил узрял!
Днес не съм готвила, направих само сладкиш - кроасани с крем карамел.

Публикувано: вт авг 26, 2008 6:51 pm
от sumer
Обожавам паниран кашкавал,но всеки път когато се опитвам да го направя резултата е същия-разлят като палачинка в тигана и едвам успявам да го изстържа и се получава една голяма попара.Приключих с опитите,ям го само в заведение,там как винаги им се получава-не знам..