Крем "Брюле"
Този крем е един от най-популярните и изтънчени френски десерти. Това най-вероятно се дължи на зашеметяващата комбинация от нежния студен крем и хрупкавата сладост на карамелизираната захарна коричка.
Първата рецепта за крем "Брюле" датира от 17ти век и на френски - Creme Brulee - означава "обгорен крем". Франция е официално приетата родина на десерта, но има и други претенденти - Испания и Англия.
Кремът представлява яйчена основа поръсена със захар, която се карамелизира на висока температура. В оригиналната рецепта единствената подправка на крема е ванилия, но съществуват и много съвременни варианти включващи шоколад, ликьори, плодове и други.
Най-важната особеност на този десерт е коричката от карамелизирана захар. Тя е тази, която го различава от други подобни рецепти - например крем карамел - и му придава неговия характерен облик.
Рецепти за Крем "Брюле"
Крем "Брюле"
- vg
- Администратор
- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
Крем "Брюле"
Екипът на "Веселият Готвач"
- moleriq
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 14
- Регистриран на: нед сеп 21, 2008 3:21 pm
любимият ми десерт е крем "брюле" мн е вкусен
http://edinvagenden.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3 тук може да намерите всичко за вашият сватбен ден