Страница 1 от 1

Картофени кюфтета и панировка.

Публикувано: съб яну 21, 2012 10:35 am
от krasta_vica
Много пъти съм се опитвала да правя картофени кюфтета по различни рецепти,но крайния резултат е винаги един и същ-сместа ми просто изтича от панировката.Дали не бъркам с панировката?

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Публикувано: съб яну 21, 2012 11:15 am
от milena75
И на мен ми се разпадаха кюфтетата, но веднъж нямах достатъчно яйца и не сложих в сместа, а ги запазих само за панировката. Станаха чудесни, без да ги събирам на парченца в тигана.
Пробвай по тази рецепта Картофени кюфтета с майонеза.
Успех!

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Публикувано: съб яну 21, 2012 6:03 pm
от lucky6
Здравей!

Щом казваш "изтича", да не би да ти е рядка панировката? Аз правя така сварявам 1 кг картофи, изстиват, обелвам, настъргвам. Добавям 2 яйца и сол,чубрица, лук настърган. Сирене не слагам вече! Защото ако е "продукт", а не сирене пърженето ми е проблемно! Панировката ми е само галета. Загрявам олио, като количеството трябва да "обгръща кюфтето. Намалям котлона на две трети от мощността му - при мен 4 от 6 степени - и пържа бавно.
Успех!

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Публикувано: съб яну 21, 2012 6:41 pm
от Makaweli
Аз приготвям картофените кюфтета по тази рецепта Картофени кюфтенца с лук и сирене и съм много доволна. Пека ги, защото избягвам пърженето и резултата е страхотен :bliz:

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Публикувано: съб яну 21, 2012 9:17 pm
от Zelda_1960
никога в сместта от картофите не слагам нищо друго освен лук,чубрица,сол и черен пипер.Никакви яйца освен за панировката.Правя двойна панировка с галета,като последно потапям в яйце.Досега не съм имала провал.

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Публикувано: нед яну 22, 2012 9:38 pm
от krasta_vica
Много благодаря на всички за чудесните съвети,ще се възползвам,дано този път да станат. :hungry:

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Публикувано: пон яну 23, 2012 1:05 pm
от mis_val
Според мен изтичането се получава тогава,когато картофите са още топли.Тогава единствено повече яйца могат да спасят положението.Ако сместа,обаче е добре охладена кюфтетата не се разпадат.Не твърдя,че това е вярно,но поне при мен това беше в сила.Пробвала съм с една и съща смес и топла,и студена.