Миленче, правих смесица от няколко рецепти и резултатът беше фантастичен, но не мога да дам пропорции, че го правих на око.
Мисля, че ти също ще се справиш, защото имаш усет към нещата в кухнята, за това ще ти кажа приблизително пропорциите и технологията.
Пилешкото ми беше предварително нарязано на хапки и сварено. Направих панировката от 1 яйце, около 2с.л. кис. мляко, чипка сода бикарбонат, малко газирана вода и нишесте (трябва да е по-гъсто от палачинково и по-рядко от кексово).
Тъй като не ми стигна нишестето се наложи да сложа и 1 с.л. брашно.
Пилешките хапки ги овалях първо в брашно и после ги цопнах в тази смес (почти като за бухтички).
Пърженето го знаеш.
За соса загрях олио, с 2 с.л. захар (изчаках захарта леко да промени цвета си към карамел, но мнооого светъл карамел), щипка джинджифил и добавих ябълков оцет (не помня количество, но около 5с.л.). После добавих около 2 с.л. кетчуп, 1/2 ч.ч. медена вода (1 равна супена лъжица мед, разтворена в 1/2 ч.ч. топла вода).
Сгъстих соса с 2-3 с.л. нишесте, но тъй като го разтворих в компот от кайсии, крайния резултат ми сладнеeше повече и добавих още оцет (към врящия сос).
Търсих рецепта в сайта, но не намерих това, което ми се искаше. Мислех да я кача тази рецепта, но може би след втория опит, за да меря и количествата.
А и мисля, че пилешкото месо не се нуждае от предварително варене, но такова имах. Та ще изчистя нещата около рецептата и ще я кача.
Панировката също ще пробвам да я променя, че така не беше хрупкава (иначе беше вкусна). Скоро четох за панировка само от газирана вода и нишесте, но не съм я пробвала.
И ние с дъщерята много харесваме тези пилешки хапки в сладко-кисел сос и едни китайски пържени хлебчета. Та първата рецепта е разгадана (да кажем) на 80%, но за хлебчетата още търся (всъщност намерих, но не съм я пробвала).
А тази рецепта и мен ме заинтригува
Карамелизирано пиле със салата.Не бях попадала на нея.Записвам си я в любими и скоро ще я пробвам.
Тази я видях (нали първо разрових в сайта за сладко-кисело пиле) и също на прочит ми хареса, но не беше това, което исках.
Пилешко в сладко-кисел сос
Приятно готвене на веселите готвачи, а на работещите (като мен) лек и доходен работен ден (добре, че си имам добър шеф
, та отделих време да напиша всичко това
).